Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Foto: Tele2

Hrvatsko gospodarstvo danas se, kao uostalom i sva europska gospodarstva, oslanja na svoj najveći po broju, a najmanji po veličini tvrtki segment gospodarstva a to su mikro, mali i srednji poduzetnici. Oni čine okosnicu svakog gospodarstva, njegov najžilaviji dio koji se brzo prilagođava, odgovara na potrebe tržišta, no istovremeno treba i snažan poticaj kako bi brže ulagao u korištenje novih tehnologija, digitalizaciju i digitalnu transformaciju.

O važnosti ovo sektora govore i brojke jer gotovo 99,7 posto svih tvrtki u realnom sektoru je upravo u tzv. SME segmentu odnosu segmentu malih i srednjih tvrtki.

Struktura upravljanja mikro, malih i srednjih tvrtki je najčešće direktor je vlasnik ili suvlasnik tvrtke, dakle osoba koja je krenula u poduzetništvo sa željom razviti posao, imala je i motiv i ideju i viziju. Međutim, nedostatak digitalnih vještina te stalna potreba za učenjem novih vještina predstavlja za sve te vlasnike odnosno direktore popriličan problem.

Stoga je vlasnicima poduzeća i njihovim zaposlenicima potrebna pomoć pri razvoju digitalnih alata koji su aktualni u današnjem svijetu jer svi znamo da jedino kroz proces digitalne transformacije hrvatsko gospodarstvo može dobiti veliki pozitivan impuls.

Sve to nije moguće ostvariti bez najmodernijih tehnologija i uređaja koji na njima rade. Kako bi, kao i oni mali poduzetnici s početka priče, držao korak s razvojem tržišta Tele2 je nastavio modernizaciju svoje mobilne mreže i dostigao 4G+ mrežni standard koji donosi funkcionalnost „Carrier Agregation“ koja je implementirana na područjima s najvećim prometom i do kraja godine bit će dostupna na 50 posto mreže, uključujući područja svih većih gradova i turističkih središta. Danas je Tele2 4G mreža dostupna 98 posto populacije u Hrvatskoj, a ukupan broj korisnika Tele2 nedavno je premašio milijun korisnika u Hrvatskoj.

Modernizacija 4G mreže priprema je za nadolazeću 5G tehnologiju, petu generaciju mobilne telefonije koju svi željno očekuju. Ipak, mreža bez rješenja i uređaja nije mnogo stoga se u ove predblagdanske dane Tele2 odlučio svojim korisnicima ponuditi niz uređaja koji im omogućuju veću fleksibilnost u poslovanju.

Tako poslovni korisnici danas mogu izabrati vrhunske gadgete u sklopu Tele2 blagdanske ponude. Uz neograničenu komunikaciju uz tarifu BIZNIS RASPALI i BEZBROJ GB, izaberite jedan od najnovijih modela pametnih telefona poput Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy A30s, Huawei P30 Lite ili Xiaomi Redmi Note 8 Pro za samo 1 kunu odmah, a ostatak na rate. Uz mobitel po izboru, odaberite dar koji se najviše sviđa vama ili osobi kojoj ćete ga pokloniti. Možete birati između mobitela Samsung Galaxy A10, tableta Huawei MediaPad T3 10“, pametnog sat Huawei GT Watch ili e-čitača knjiga Kindle. Unaprijedite svoju poslovnu svakodnevnicu i učinkovitost te uživajte u poklonu i provedite ostatak blagdana u miru.

Još iz kategorije

U veljači rast maloprodajnoga prometa EU27

U veljači rast maloprodajnoga prometa EU27

07.04.2020. komentiraj

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u veljači 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost registrirana u odjeljku G47 – trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, i to za 27 zemalja EU s obzirom na to da od veljače 2020. podaci ne uključuju Ujedinjenu Kraljevinu koja više nije u sastavu EU) realno bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 3,2% (u Hrvatskoj 3,4%) veći u odnosu na veljaču 2019. godine.

SAD još jednom produžio licencu Huaweiju

SAD još jednom produžio licencu Huaweiju

07.04.2020. komentiraj

Američko ministarstvo trgovine ponovno je produžilo privremenu licencu koja omogućuje američkim tvrtkama da posluju s kineskom tvrtkom Huawei - za dodatnih 60 dana.

Javne nabave u ožujku donijele 106,4 milijuna kuna

Javne nabave u ožujku donijele 106,4 milijuna kuna

06.04.2020. komentiraj

Podaci o javnim nabava u ožujku ove godine pokazuju kako je ukupna vrijednost ugovorenih poslova u ožujku 2020. dosegla 106,4 milijuna kuna, dok je ukupna procijenjena vrijednost tih tendera bila je 131, 1 milijuna kuna, pokazuje najnovija analiza Tenderi.hr.