Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Foto: Tele2

Hrvatsko gospodarstvo danas se, kao uostalom i sva europska gospodarstva, oslanja na svoj najveći po broju, a najmanji po veličini tvrtki segment gospodarstva a to su mikro, mali i srednji poduzetnici. Oni čine okosnicu svakog gospodarstva, njegov najžilaviji dio koji se brzo prilagođava, odgovara na potrebe tržišta, no istovremeno treba i snažan poticaj kako bi brže ulagao u korištenje novih tehnologija, digitalizaciju i digitalnu transformaciju.

O važnosti ovo sektora govore i brojke jer gotovo 99,7 posto svih tvrtki u realnom sektoru je upravo u tzv. SME segmentu odnosu segmentu malih i srednjih tvrtki.

Struktura upravljanja mikro, malih i srednjih tvrtki je najčešće direktor je vlasnik ili suvlasnik tvrtke, dakle osoba koja je krenula u poduzetništvo sa željom razviti posao, imala je i motiv i ideju i viziju. Međutim, nedostatak digitalnih vještina te stalna potreba za učenjem novih vještina predstavlja za sve te vlasnike odnosno direktore popriličan problem.

Stoga je vlasnicima poduzeća i njihovim zaposlenicima potrebna pomoć pri razvoju digitalnih alata koji su aktualni u današnjem svijetu jer svi znamo da jedino kroz proces digitalne transformacije hrvatsko gospodarstvo može dobiti veliki pozitivan impuls.

Sve to nije moguće ostvariti bez najmodernijih tehnologija i uređaja koji na njima rade. Kako bi, kao i oni mali poduzetnici s početka priče, držao korak s razvojem tržišta Tele2 je nastavio modernizaciju svoje mobilne mreže i dostigao 4G+ mrežni standard koji donosi funkcionalnost „Carrier Agregation“ koja je implementirana na područjima s najvećim prometom i do kraja godine bit će dostupna na 50 posto mreže, uključujući područja svih većih gradova i turističkih središta. Danas je Tele2 4G mreža dostupna 98 posto populacije u Hrvatskoj, a ukupan broj korisnika Tele2 nedavno je premašio milijun korisnika u Hrvatskoj.

Modernizacija 4G mreže priprema je za nadolazeću 5G tehnologiju, petu generaciju mobilne telefonije koju svi željno očekuju. Ipak, mreža bez rješenja i uređaja nije mnogo stoga se u ove predblagdanske dane Tele2 odlučio svojim korisnicima ponuditi niz uređaja koji im omogućuju veću fleksibilnost u poslovanju.

Tako poslovni korisnici danas mogu izabrati vrhunske gadgete u sklopu Tele2 blagdanske ponude. Uz neograničenu komunikaciju uz tarifu BIZNIS RASPALI i BEZBROJ GB, izaberite jedan od najnovijih modela pametnih telefona poput Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy A30s, Huawei P30 Lite ili Xiaomi Redmi Note 8 Pro za samo 1 kunu odmah, a ostatak na rate. Uz mobitel po izboru, odaberite dar koji se najviše sviđa vama ili osobi kojoj ćete ga pokloniti. Možete birati između mobitela Samsung Galaxy A10, tableta Huawei MediaPad T3 10“, pametnog sat Huawei GT Watch ili e-čitača knjiga Kindle. Unaprijedite svoju poslovnu svakodnevnicu i učinkovitost te uživajte u poklonu i provedite ostatak blagdana u miru.

Još iz kategorije

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

07.07.2020. komentiraj

Kakve aktivnosti provode hrvatske kompanije po pitanju digitalne transformacije, koji su im prioriteti u području tehnologije, organizacijske kulture, marketinga i edukacija te kakav utjecaj krize očekuju na buduće poslovne aktivnosti, neka su od pitanja na koja nastoji odgovoriti Digital Leadership istraživanje koje provodi revizorsko-konzultantska kompanija EY u suradnji s Algebra MBA studijem.