Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Foto: Tele2

Hrvatsko gospodarstvo danas se, kao uostalom i sva europska gospodarstva, oslanja na svoj najveći po broju, a najmanji po veličini tvrtki segment gospodarstva a to su mikro, mali i srednji poduzetnici. Oni čine okosnicu svakog gospodarstva, njegov najžilaviji dio koji se brzo prilagođava, odgovara na potrebe tržišta, no istovremeno treba i snažan poticaj kako bi brže ulagao u korištenje novih tehnologija, digitalizaciju i digitalnu transformaciju.

O važnosti ovo sektora govore i brojke jer gotovo 99,7 posto svih tvrtki u realnom sektoru je upravo u tzv. SME segmentu odnosu segmentu malih i srednjih tvrtki.

Struktura upravljanja mikro, malih i srednjih tvrtki je najčešće direktor je vlasnik ili suvlasnik tvrtke, dakle osoba koja je krenula u poduzetništvo sa željom razviti posao, imala je i motiv i ideju i viziju. Međutim, nedostatak digitalnih vještina te stalna potreba za učenjem novih vještina predstavlja za sve te vlasnike odnosno direktore popriličan problem.

Stoga je vlasnicima poduzeća i njihovim zaposlenicima potrebna pomoć pri razvoju digitalnih alata koji su aktualni u današnjem svijetu jer svi znamo da jedino kroz proces digitalne transformacije hrvatsko gospodarstvo može dobiti veliki pozitivan impuls.

Sve to nije moguće ostvariti bez najmodernijih tehnologija i uređaja koji na njima rade. Kako bi, kao i oni mali poduzetnici s početka priče, držao korak s razvojem tržišta Tele2 je nastavio modernizaciju svoje mobilne mreže i dostigao 4G+ mrežni standard koji donosi funkcionalnost „Carrier Agregation“ koja je implementirana na područjima s najvećim prometom i do kraja godine bit će dostupna na 50 posto mreže, uključujući područja svih većih gradova i turističkih središta. Danas je Tele2 4G mreža dostupna 98 posto populacije u Hrvatskoj, a ukupan broj korisnika Tele2 nedavno je premašio milijun korisnika u Hrvatskoj.

Modernizacija 4G mreže priprema je za nadolazeću 5G tehnologiju, petu generaciju mobilne telefonije koju svi željno očekuju. Ipak, mreža bez rješenja i uređaja nije mnogo stoga se u ove predblagdanske dane Tele2 odlučio svojim korisnicima ponuditi niz uređaja koji im omogućuju veću fleksibilnost u poslovanju.

Tako poslovni korisnici danas mogu izabrati vrhunske gadgete u sklopu Tele2 blagdanske ponude. Uz neograničenu komunikaciju uz tarifu BIZNIS RASPALI i BEZBROJ GB, izaberite jedan od najnovijih modela pametnih telefona poput Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy A30s, Huawei P30 Lite ili Xiaomi Redmi Note 8 Pro za samo 1 kunu odmah, a ostatak na rate. Uz mobitel po izboru, odaberite dar koji se najviše sviđa vama ili osobi kojoj ćete ga pokloniti. Možete birati između mobitela Samsung Galaxy A10, tableta Huawei MediaPad T3 10“, pametnog sat Huawei GT Watch ili e-čitača knjiga Kindle. Unaprijedite svoju poslovnu svakodnevnicu i učinkovitost te uživajte u poklonu i provedite ostatak blagdana u miru.

Još iz kategorije

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

20.01.2020. komentiraj

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

20.01.2020. komentiraj

Žene čine trećinu pozicija u upravnim odborima europskih kompanija, ali istovremeno zauzimaju daleko manji dio rukovodećih pozicija u njima. Potvrdila je to kroz istraživanje neprofitna organizacija European Women on Boards sponzorirana od strane Europske unije.

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

19.01.2020. komentiraj

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta.