Adacta od danas u regiji i službeno postaje BE-terna

Adacta od danas u regiji i službeno postaje BE-terna

Adacta, vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji, danas objavljuje završetak posljednje faze pripajanja Adactinog regionalnog dijela poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja grupaciji BE-terna.

Uz finalno interno usklađivanje, u posljednjoj fazi pripajanja izvršena je i ona „najvidljivija“ promjena – ime Adacta odlazi u povijest, a kompanija od danas i službeno na regionalnom tržištu nastupa pod brendom BE-terna. U skladu s tim, BE-terna je u regiji od danas dostupna i na novim web odredištima: u Hrvatskoj www.be-terna.com/hr, Sloveniji www.be-terna.com/sl te Srbiji www.be-terna.com/sr.

„Pripajanje velikoj, priznatoj globalnoj IT grupaciji BE-terna veliko je priznanje radu cjelokupnog tima Adacte, koje za naših 300 zaposlenika u regiji znači i nove mogućnosti afirmacije na velikim svjetskim tržištima. Najbolji dokaz da ovo pripajanje nudi velike mogućnosti za sve uključene strane su i prvi zajednički projekti koji su dogovoreni na DACH tržištu, a u kojima već aktivno sudjeluju naši zaposlenici iz regije. Za postojeće i buduće klijente obje kompanije, ovo znači još bolju ekspertizu, još širi opseg djelatnosti i cjelovit portfelj usluga na globalnom planu,“ rekao je Krešimir Mlinarić, direktor BE-terne u Hrvatskoj.

„Dodatna potvrda komplementarnosti kultura i vizija obje kompanije jest i činjenica da će cjelokupni regionalni menadžment Adacte nastaviti upravljati operacijama BE-terne u regiji i nakon spajanja, čime smo dobili još jedno priznanje kvaliteti i ambiciji našeg regionalnog rada. To dokazuje i da će naš fokus dalje biti na našoj regiji gdje vidimo, ne samo prostor za rast, već i priliku da najbolje zapadne prakse ponudimo svim onim brojnim postojećim i novim korisnicima u regiji. Ponosno objavljujem kako Adacta danas postaje BE-terna,“ poručio je Mlinarić.

Prošlogodišnjom akvizicijom dijela grupe Adacta i njenih 300 zaposlenika, grupa BE-terna je krenula k ispunjenju poslovne vizije da postane vodećom europskom tvrtkom za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja. Sinergijom poslovanja kompanija, Adacta je dobila strateškog partnera i snagu za iskorak na najzahtjevnija tržišta Zapadne Europe, kao i znanje i iskustvo u novim industrijskim vertikalama, a BE-terna dugogodišnju ekspertizu, veliku bazu zadovoljnih korisnika te znanje i iskustvo koje je Adacta razvila u zemljama regije.

Kako je ranije već objavljeno, Adactin segment AdInsure, usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija, nije dio ove akvizicije te svoje buduće poslovanje nastavlja pod nazivom Adacta Fintech u vlasništvu Adacta Holdinga.

Još iz kategorije

Anita Lacmanović nova je generalna direktorica SAP-a Hrvatska

Anita Lacmanović nova je generalna direktorica SAP-a Hrvatska

14.01.2021. komentiraj

Nova je generalna direktorica SAP-a Hrvatska postala je Anita Lacmanović, a njezino vođenje tvrtke obilježit će nova strategija s jasnim fokusom na ubrzani prelazak korisnika na rješenja u oblaku te predanost uspjehu postojećih i budućih SAP-ovih klijenata, tvrde u ovoj njemačkoj softverskoj kompaniji.

Global Economic Outlook 2021: oporavak će potaknuti rekordno brz rast, dok bi nova ulaganja mogla označiti prekretnicu u borbi protiv klimatskih promjena

Global Economic Outlook 2021: oporavak će potaknuti rekordno brz rast, dok bi nova ulaganja mogla označiti prekretnicu u borbi protiv klimatskih promjena

14.01.2021. komentiraj

Predviđa se da će tržišne stope globalnog gospodarstva u 2021. godini porasti za oko 5 posto, što je najbrža stopa zabilježena u 21. stoljeću, vraćajući ukupno globalno gospodarstvo na razine proizvodnje prije pandemije do kraja 2021. ili početkom 2022. godine.

Završena velika energetska obnova Ericssona Nikole Tesle ukupno vrijedna 63,5 milijuna kuna

Završena velika energetska obnova Ericssona Nikole Tesle ukupno vrijedna 63,5 milijuna kuna

14.01.2021. komentiraj

Uspješno je završena jedna od najvećih energetskih obnova u Hrvatskoj sufinanciranih sredstvima Europske unije pa je Ericsson Nikola Tesla u 2021. godinu ušla s energetski bitno unaprijeđenim tehnološkim kapacitetima. Kompanija je ovim projektom još jednom potvrdila svoje strateško usmjerenje na smanjivanje ugljikovog otiska sukladno Europskom zelenom planu i ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, odnosno odgovornost prema okolišu i zajednici u kojoj djeluje.