Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Foto: DepositPhotos

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.

Uostalom, u današnje vrijeme te nekad relevantne informacije, kao dob korisnika, spol ili lokacija, samo su djelić onoga što se nudi. Jer, sama analitika, količina raznih informacija i općenito baratanje njima, ponudili je pregršt alternativa i omogućava daleko bolje "targetiranje".

Konkretno, digitalno doba omogućilo je kreiranje "modernih plemena", skupina ljudi koji vjeruju u isti cilj ili jednostavno imaju identične svjetonazore. Što se moglo vidjeti na primjeru odabira Donalda Trumpa na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, ili na primjeru Brexita. I to je ono na što se brendovi moraju koncentrirati umjesto konstantne bitke za naklonost milenijalaca ili generacije Z, koje nemaju neke značajnije interese prema marketinškim trikovima koji su vrijedili svih ovih desetljeća.

Bolje je imati skupine iza sebe, kao što ima Apple. Oni djeluju kao "vojska" i sami će braniti čast brenda, kupovat će sve što se nudi i shvaćati to svojom obavezom, što znači da su odani. Filmski i glazbeni obožavatelji djeluju jednako, kao i oni koji vole video igre. Lišeni su objektivnosti i teško će okrenuti brendu leđa. Ako ih taj brend uspije "vezati" uz sebe duži period.

Naravno, to nije nimalo lako, ali za to služe sve te količine informacije koje se prikupljaju. Prema njima se može "opipati puls" korisnika te se prilagoditi onima koji su najbliže onome što nudite. Potom se morate potruditi svim silama zadržati kvalitetom te korisnike te ih slušati, komunicirati, dati im dojam da su bitni.

Kad ih pridobijete u tom smislu, imat ćete ih dugoročno uz sebe, a to je istinska pobjeda brenda, odnosno, marketinške kampanje.

Još iz kategorije

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

13.02.2020. komentiraj

Prednosti rada na daljinu već su poznata stvar, kako za poslodavce tako i za zaposlenike, no neke kompanije još uvijek mu se odbijaju prikloniti. Ponajprije zbog nekih tradicionalnih postavki, koje su nelogične i nepraktične, što zaposleniku sugerira da možda sreću ipak mora potražiti drugdje.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

12.02.2020. komentiraj

Tim komunikacijskih stručnjaka, kreativaca i analitičara međunarodne agencije za komunikacije Grayling predstavio je pet marketinških i komunikacijskih trendova za koje vjeruje da će brendovima, organizacijama i stručnjacima za komunikacije pomoći u ostvarivanju planiranih rezultata u 2020. godini.

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

11.02.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca na platformi Baze poslovnih žena, pokreće mentorski program za poslovne žene koje imaju potencijal i ambiciju napredovati u profesionalnoj karijeri te preuzeti seniorske i vodeće pozicije u tvrtkama, i za poduzetnice koje žele obogatiti svoja dosad stečena znanja. Mentorski ciklusi trajat će 6 mjeseci, a mentorice i mentori su uspješne žene i muškarci iz različitih područja, na pozicijama predsjednika ili članova Uprava vodećih kompanija i dio su vodstva HUP-ovih udruga.