Uspješne poduzetnike karakterizira ljubav, strast i emocija

Uspješne poduzetnike karakterizira ljubav, strast i emocija
Fotolia

Visoka poslovna škola PAR i Iacocca Institute (SAD) u suradnji s Odjelom gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke organizirala je Forum na kojem su, većinom mladi poduzetnici, korisnici inkubatora, studenti i srednjoškolci zainteresirani za poduzetništvo imali priliku čuti iskustva Richarda M. Brandta, direktora Iacocca Instituta i jednog od osnivača Lehigh Valley - Angel Investors.

Uvodno predavanje održao je Emil Tedeschi, poznati hrvatski poduzetnik i većinski vlasnik Atlantic grupe koji je govorio o vlastitim poduzetničkim iskustvima, teškoćama s kojima se poduzetnici u Hrvatskoj susreću te razlikama između anglosaksonskog i europskog, odnosno kako je to Tedeschi nazvao kontinentalno-europskog pristupa poduzetništvu.

Tedeschi je svoje predavanje, kako je naglasio „u gradu s najvećim stupnjem građanstva, najnaprednijem hrvatskom gradu, rokerskoj Rijeci, započeo pomalo neobično, spotom grupe Coldplay - Lights will guide you home, s koncerta održanog u Glastonburyu koja govori o tome, da kad daš sve od sebe i ne uspiješ, ipak ima nade.

Tedeschi je pitao ima li perspektive za mlade ljude koji razmišljaju o poduzetništvu, ima li perspektive za one koji su iz raznih razloga ostali bez posla i bili prisiljeni okrenuti se poduzetništvu, možemo li proizvoditi jeftino kao Kinezi, precizno kao Nijemci, dizajnirati poput Talijana i moramo li za svoj poduzetnički pothvat imati materijalne preduvjete?

Što kada se pokrene posao, napravi greška i kada sve propadne. Tedeschi je govorio o razlici između pristupa poduzetničkim pogreškama. Za razliku od anglosaksonskih milijardera, od kojih su mnogi barem jednom-dvaput propali u svojim poduzetničkim aktivnostima, kod nas je situacija drugačija pa kada se napravi kriva poslovna procjena, nema šanse za drugi početak. „Uspješne poduzetnike uz hrabrost priznavanja vlastitih pogrešaka karakteriziraju emocije, strast i ljubav“, kazao je Tedeschi.

Richard M. Brandt, direktor Iacocca Institute (SAD) - međunarodni konzultant, savjetnik i poslovni anđeo s više od 15 godina iskustva u upravljanju međunarodnim poslovnim operacijama, govorio je o svojim iskustvima na raznim vodećim položajima tijekom 25-godišnje karijere u AT & T i Lucent Technologies. Međunarodne operacije kojima je rukovodio uključivale su sve vrste aktivnosti povezane sa prodajom, provedbom projekta, tehničkom podrškom uz vođenje stotine međunarodnih djelatnika u više od 25 zemalja u Aziji, Zapadnoj Europi, Istočnoj Europi, Bliskom Istoku i Africi.

Brandt je govorio o mogućnostima povezivanja mladih poduzetnika iz Hrvatske i inozemstva kao i o načinima na koji funkcioniraju poduzetnički inkubatori diljem svijeta. Brandt je govorio o američkom pristupu mladim poduzetnicima i razlikama između Istočne i Zapadne obale. Na Istočnoj obali, a to je područje na kojem Brandt djeluje, u poticanju mladih poduzetnika vlada konzervativniji pristup.

Ulaže se u novoosnovane kompanije koje su, nešto postigle ili nešto proizvele i prodale, bez obzira na veličinu tvrtke i broj zaposlenih, dok se na Zapadnoj obali više potiče investiranje u ideje pa je stog broj tvrtki veći ali je veći i broj poslovnih promašaja.

Kao jedan od najpoznatijih poslovnih anđela u Pennsylvaniji, Richard M. Brandt financira start-up projekte visokog rizika i pruža pomoć u daljnjem razvoju i komercijalizaciji projekata. Govoreći o Start-up inkubatorima i stvaranju poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, Brandt je govorio o važnosti orijentacije prema sveučilištima i povezivanju tehnoloških kompanija sa istraživačima i laboratorijima na sveučilištima. U Pennsylvaniji se godišnje ulaže između 10-20 milijuna dolara u tehnološke kompanije koje su se preselile u znanstvene parkove, ali se i dalje razvija poticanje poduzetništva kroz inkubatore.

Brandt je na temelju iskustava na Lehigh Universityu i Iacocca Institutu, govorio o modelima koji se primjenjuju i njihovom prilagođavanju načinu na koji mladi ljudi žele učiti dajući svoje viđenje potrebnih vještina i kompetencija koje bi budući rukovoditelji trebali posjedovati.