Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

Foto: DepositPhotos

Novi TikTok trend izazvao je podosta pažnje i rasprava jer se tiče načina pristupa poslu, s kojim se velika većina slaže, no manjina kojoj je to apsurd poprilično je glasna u kritikama onoga što se zagovara.

Naime, riječ je o "tihom davanju otkaza" ili na engleskom "quiet quitting", što opisuje situaciju u kojoj je zaposlenik odlučio prestati davati više nego što mora u svom poslu. Time se, kako tvrde kreatori fraze, čuva mentalno zdravlje, uspostavlja ravnoteža u privatnom životu i općenito podiže razina zadovoljstva kod osobe.

"Poanta je da ne dajete otkaz nego odustajete od ideje prema kojoj je posao ispred svega, bez pogovora, bez radnog vremena i bez ikakve naknade za to, osim zadovoljenja potreba vašem nadređeno ili kompaniji koja živi od toga da vi živite za nju. Dakle, vi nastavljate ispunjavati sve svoje dužnosti, ali više se ne priklanjate radnoj kulturi i mentalitetu koji sugeriraju da posao mora biti zaposlenikov život. U stvarnosti, posao to nije i vrijednost osobe ne procjenjuje se kroz to koliko od sebe daje na određenom radnom mjestu", objasnio je TikTok korisnik (LINK: https://www.tiktok.com/discover/zkchillin) čije su objave izazvale burne rasprave.

U konačnici, prepoznavanje takve loše poslovne kulture, koja od zaposlenika traži još, još i još bez da se to ikako vrednuje ili cijeni, treba pozdraviti. Ujedno, takvu lošu praksu treba osuđivati, prokazivati i truditi se da iščezne jer iskorištavanje zaposlenika i postavljane okoline u smjeru gdje je rad od osam sati i obavljanje svojih zadaća nedovoljno.

Također, konstantno treba naglašavati da u takvim okolinama zaposlenik jest plaćen upravo za svoj posao i te sate koji su mu propisani ugovorom. Sve što bi dao iznad, bilo bi darivanje organizacije. Naravno, loši lideri potiču takvu atmosferu, a loše kompanije njeguju to u svojoj kulturi. No, zaposlenici tome moraju okrenuti leđa. Zbog sebe, prvenstveno...

Još iz kategorije

Predvodnici hrvatske industrije tržišnog komuniciranja okupili se u Rovinju uz razgovore o budućnosti

Predvodnici hrvatske industrije tržišnog komuniciranja okupili se u Rovinju uz razgovore o budućnosti

30.11.2022.

Rezultati ostvareni tijekom prethodne godine i budući pothvati industrije samo su neke od tema kojima je bilo posvećeno svečano godišnje okupljanje CEO-a i management levela vodećih agencija za tržišne komunikacije, koje se u organizaciji Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e) održalo 24. i 25. studenog 2022. u Grand Park Hotelu Rovinj.

8 osobina kvalitetnih lidera

8 osobina kvalitetnih lidera

25.11.2022.

Kod kreiranja uspješnog poslovanja, temelj svega su kvalitete osobe koja ga vodi. Prečesto, lideri su one osobe koje znaju kako održati motivacijski govor ili imaju značajne administrativne sposobnosti u odnosu na druge. Dok su te osobine dobre, nisu dovoljne...

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

11.11.2022.

Uz dodjelu priznanja i povelja uspješno je završen šesnaesti po redu PMI Forum ''Projekti koji stvaraju budućnost'', koji se 8. studenog 2022. održao u dvorani Aula Magna u Zagrebu u organizaciji PMI Udruge za upravljanje projektima Hrvatska, hrvatskog ogranka globalnog Project Management Instituta (PMI).