Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Asseco SEE Hrvatska pokrenuli program mentorstva za studente računarstva

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Asseco SEE Hrvatska pokrenuli program mentorstva za studente računarstva

IT tvrtka za pružanje rješenja i softverskih produkata za financijski sektor u Hrvatskoj – Asseco SEE i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Zavod za računarstvo, potpisali su ugovor o suradnji na zajedničkim projektima i mentorstvu studenata.

Ovom inicijativom studentima u Rijeci omogućen je rad na zajedničkim projektima s tvrtkom Asseco SEE uz mentorstvo stručnjaka, usavršavanje u radu s tehnologijama poput iOS-a, JAVA-e i Androida te mogućnost odrađivanja stručne prakse ili izrade diplomskih radova u Asseco uredu u mjestu njihovog studija – Rijeci.

Cilj ove suradnje razvijanje je mladih programera kroz praksu tijekom studija, uz mogućnost nastavka rada u stabilnoj internacionalnoj informatičkoj tvrtki u Hrvatskoj čiji klijenti su vodeći u uspješnoj digitaliziraji svojeg poslovanja.

Asseco SEE za ovaj projekt  je nominirao 8 stručnjaka koji će naizmjenično mentorirati studente u Rijeci. Ovom suradnjom Asseco SEE Hrvatska dodatno podupire i posao blizu kuće, što je dio strategije tvrtke koja, uz Zagreb, ima urede i u Varaždinu, Rijeci te novouređeni ured u Koprivnici.

„U vremenu pojačanog odljeva IT stručnjaka iz Hrvatske, ponosni smo da smo pokrenuli suradnju koja omogućuje mladima praktična znanja uz studij, mentorstvo i dobre temelje za ostanak u Hrvatskoj. Vjerujemo da ovakvim projektima između visokoobrazovnih ustanova i uspješnih gospodarskih subjekata pridonosimo razvoju stručnjaka koji će u budućnosti unaprjeđivati hrvatsko gospodarstvo.“ – Viktor Olujić, član Uprave Asseco SEE.

“Radujem se zajedničkim projektima i razvoju znanja naših studenata. IT je područje puno potencijala koje se veoma brzo mijenja i razvija, te je neophodno stalno međudjelovanje znanstvene i poslovne sredine. Vjerujem da će se naša suradnja razviti u pozitivnu priču o dijeljenju znanja i postignuća što je ključ razvoja uspješne zajednice i društva”, istaknula je dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Jasna Prpić Oršić.

Još iz kategorije

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.