Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Asseco SEE Hrvatska pokrenuli program mentorstva za studente računarstva

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Asseco SEE Hrvatska pokrenuli program mentorstva za studente računarstva

IT tvrtka za pružanje rješenja i softverskih produkata za financijski sektor u Hrvatskoj – Asseco SEE i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Zavod za računarstvo, potpisali su ugovor o suradnji na zajedničkim projektima i mentorstvu studenata.

Ovom inicijativom studentima u Rijeci omogućen je rad na zajedničkim projektima s tvrtkom Asseco SEE uz mentorstvo stručnjaka, usavršavanje u radu s tehnologijama poput iOS-a, JAVA-e i Androida te mogućnost odrađivanja stručne prakse ili izrade diplomskih radova u Asseco uredu u mjestu njihovog studija – Rijeci.

Cilj ove suradnje razvijanje je mladih programera kroz praksu tijekom studija, uz mogućnost nastavka rada u stabilnoj internacionalnoj informatičkoj tvrtki u Hrvatskoj čiji klijenti su vodeći u uspješnoj digitaliziraji svojeg poslovanja.

Asseco SEE za ovaj projekt  je nominirao 8 stručnjaka koji će naizmjenično mentorirati studente u Rijeci. Ovom suradnjom Asseco SEE Hrvatska dodatno podupire i posao blizu kuće, što je dio strategije tvrtke koja, uz Zagreb, ima urede i u Varaždinu, Rijeci te novouređeni ured u Koprivnici.

„U vremenu pojačanog odljeva IT stručnjaka iz Hrvatske, ponosni smo da smo pokrenuli suradnju koja omogućuje mladima praktična znanja uz studij, mentorstvo i dobre temelje za ostanak u Hrvatskoj. Vjerujemo da ovakvim projektima između visokoobrazovnih ustanova i uspješnih gospodarskih subjekata pridonosimo razvoju stručnjaka koji će u budućnosti unaprjeđivati hrvatsko gospodarstvo.“ – Viktor Olujić, član Uprave Asseco SEE.

“Radujem se zajedničkim projektima i razvoju znanja naših studenata. IT je područje puno potencijala koje se veoma brzo mijenja i razvija, te je neophodno stalno međudjelovanje znanstvene i poslovne sredine. Vjerujem da će se naša suradnja razviti u pozitivnu priču o dijeljenju znanja i postignuća što je ključ razvoja uspješne zajednice i društva”, istaknula je dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Jasna Prpić Oršić.

Još iz kategorije

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

12.06.2019. komentiraj

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

11.06.2019. komentiraj

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.