Što trebate znati u vezi digitalne marketing strategije

Što trebate znati u vezi digitalne marketing strategije

Foto: Shutterstock

Marketing igra ključnu ulogu u rastu i širenju tvrtke, a pronalaženje kupaca koji su željni kupiti naše proizvode je ono što čini marketing tako izazovnim. Za svaki proizvod ili uslugu koju prodajemo, trebala bi stajati marketinška strategija.

U novije vrijeme prisutan je pojam digitalne marketing strategije, a mi ćemo vam navesti par dobrih savjeta kako bi vaša marketing strategija bila uspješna. Kada se spomene pojam digitalne marketinške strategije, onda treba naglasiti kako je bitno da planiranje bude kratkoročno. Ne bi trebalo planirati detaljnu strategiju koja se temelji na vremenskom roku više od tri mjeseca.

Stvari se tako brzo odvijaju i mijenjaju da je možda malo suludo raditi strategije od tri ili pet godina. Stalno dolaze nove stvari, nove prilike, pa bi zato bilo dobro da se strategija mijenja i u hodu. U svijetu digitalnog marketinga zato je važno napraviti fleksibilnu strategiju. Važno je da se prilagodite novonastalim situacijama, a ne da vas one iznenade.

Bilo bi super da volite svoj proizvod, no opet nije Ok ako ste ludo zaljubljeni u njega i ne vidite ništa oko sebe. Zašto je to važno ? Slijepa zaljubljenost vas može dovesti do toga da možda nećete vidjeti neke greške u vašim proizvodima i uslugama, a kupce koji vam ukazuju na neke eventualne promjene, jednostavno ćete staviti na ignore. Ne smijete izgubiti vezu sa realnošću – čvrsto stojite na zemlji i volite svoj proizvod.

Nemojte prečesto slati svojim kupcima i onima koji bi to tek mogli postati novosti i obavijesti preko mailova. Nemojte biti dosadni i napadni. Koristeći društvene medije u svojim marketinškim strategijama, ključno je da znate na kojim ćete društvenim mrežama oglašavati svoje proizvode ili usluge.

Na primjer, ako vaše ciljno tržište obuhvaća dobnu skupinu između 30-40 godina, male su šanse da ćete napraviti neki veliki uspjeh na mrežama kao što su WhatsApp i Snapchat. Za svaku društvenu mrežu morate napraviti strategiju i razmisliti koji ćete sadržaj pustiti van.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.