Što trebate znati u vezi digitalne marketing strategije

Što trebate znati u vezi digitalne marketing strategije

Foto: Shutterstock

Marketing igra ključnu ulogu u rastu i širenju tvrtke, a pronalaženje kupaca koji su željni kupiti naše proizvode je ono što čini marketing tako izazovnim. Za svaki proizvod ili uslugu koju prodajemo, trebala bi stajati marketinška strategija.

U novije vrijeme prisutan je pojam digitalne marketing strategije, a mi ćemo vam navesti par dobrih savjeta kako bi vaša marketing strategija bila uspješna. Kada se spomene pojam digitalne marketinške strategije, onda treba naglasiti kako je bitno da planiranje bude kratkoročno. Ne bi trebalo planirati detaljnu strategiju koja se temelji na vremenskom roku više od tri mjeseca.

Stvari se tako brzo odvijaju i mijenjaju da je možda malo suludo raditi strategije od tri ili pet godina. Stalno dolaze nove stvari, nove prilike, pa bi zato bilo dobro da se strategija mijenja i u hodu. U svijetu digitalnog marketinga zato je važno napraviti fleksibilnu strategiju. Važno je da se prilagodite novonastalim situacijama, a ne da vas one iznenade.

Bilo bi super da volite svoj proizvod, no opet nije Ok ako ste ludo zaljubljeni u njega i ne vidite ništa oko sebe. Zašto je to važno ? Slijepa zaljubljenost vas može dovesti do toga da možda nećete vidjeti neke greške u vašim proizvodima i uslugama, a kupce koji vam ukazuju na neke eventualne promjene, jednostavno ćete staviti na ignore. Ne smijete izgubiti vezu sa realnošću – čvrsto stojite na zemlji i volite svoj proizvod.

Nemojte prečesto slati svojim kupcima i onima koji bi to tek mogli postati novosti i obavijesti preko mailova. Nemojte biti dosadni i napadni. Koristeći društvene medije u svojim marketinškim strategijama, ključno je da znate na kojim ćete društvenim mrežama oglašavati svoje proizvode ili usluge.

Na primjer, ako vaše ciljno tržište obuhvaća dobnu skupinu između 30-40 godina, male su šanse da ćete napraviti neki veliki uspjeh na mrežama kao što su WhatsApp i Snapchat. Za svaku društvenu mrežu morate napraviti strategiju i razmisliti koji ćete sadržaj pustiti van.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.