SPONZORIRANO

Splet Tech konferencija 10. listopada o inovacijama i inovacijskom poduzetništvu

Splet Tech konferencija 10. listopada o inovacijama i inovacijskom poduzetništvu
Depositphotos

Dva projekta koje podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID): „Srbija Inovira“, koji provodi ICT Hub, i „Preduzmi ideju“, u realizaciji konzorcijuma koji predvodi Inicijativa Digitalna Srbija, ponosno najavljuju drugu po redu SPLET Tech konferenciju, koja će se održati 10. listopada 2023. godine.

Ove godine, osnivače startapa, investitore, predstavnike korporacija, državnih institucija i akademske zajednice, ali i druge aktere inovacijskog ekosustava, dočekat će preko 80 govornika, stručnjaka iz Srbije i svijeta, koji će podijeliti svoje bogato iskustvo. Na čak 9 simultanih bina održat će se predavanja, motivacijski govori, panel diskusije i radionice, kao i interaktivne sesije, a posjetitelji će imati priliku i upoznati domaće startupe i njihova inovativna rješenja u okviru startup zone. Tom prilikom bit će predstavljeni aktualni tržišni i investicijski trendovi, izazovi i mogućnosti koje dolaze sa skaliranjem na nova tržišta, potencijali koje multidisciplinarnost donosi inovativnim timovima, kao i implikacije uvođenja novih tehnologija u život, društvo i ekonomiju.

Na SPLET-u vas očekuju dobro poznata imena iz domaćeg ekosustava, Emilija Vuković, suosnivačica kompanije Agile Dynamics Tech i Miljan Tekić, suosnivač i operativni direktor  jednog od najbrže rastućih domaćih startupa - Tenderly, Đorđe Vukotić, direktor prodaje i operacija u kompaniji Joberty, ali i svijetski priznati stručnjaci kao što je Andrew Nguyen, koji trenutno vodi globalni kapacitet medicinske informatike u kompaniji Roche. Marko i Marija Grujić, osnivači startupa Neuroblast, podijelit će svoju priču - kako su povezali video igre s biomedicinom, dok će Kristina Janković Obućina, iz Asocijacije industrije video igara Srbije predstaviti novi program Shift2Games – platformu koja svim zainteresiranima za gaming industriju pruža detaljne i pouzdane informacije o gamingu kao karijernom putu.

Sudionici konferencije imat će priliku i čuti od predstavnika fondova preduzetničkog kapitala (VC) koje investicijske niše su u fokusu TS Ventures, Fifth Quarter Ventures i Omorika Ventures, koje faze razvoja startup kompanija podržavaju, kao i da od predstavnika organizacija podrške iz regije dobiju odgovor na pitanje "Zašto smo jači zajedno?". Više tema koje vas očekuju na ovogodišnjoj konferenciji možete pronaći na SPLET TECH KONFERENCIJA 2023 - AGENDA.

Ovogodišnja konferencija nas vodi korak dalje ka zajedničkoj budućnosti ispunjenoj novim šansama. Posebno se radujemo razgovoru o web3 i blockchain tehnologijama – segmentu koju je naš projekt prepoznao kao najprespektivniju za razvoj inovacija u Srbiji. Postoji li granica rasta, kako nove tehnologije transformiraju društvo i ekonomiju, i koje korake moramo poduzeti da bismo nastavili započetu tradiciju inovacija, saznat ćete na konferenciji 10. listopada.“, rekla je Aleksandra Popović, direktorica projekta „Srbija inovira“ i jedna od govornica.

Sagledavanje problema ili prilike iz više uglova igra veoma važnu ulogu u uspjehu svakog biznisa i projekta. Ovo je posebno aktualno od kada su digitalne tehnologije počele da transformiraju svijet oko nas, stoga je i jedna od ključnih tema ovogodišnje konferencije razvoj multidisciplinarnosti, koja je sve važnija za dinamično i zahtjevno okruženje globalnog tržišta“, dodao je Nebojša Bjelotomić, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija, direktor projekta „Preduzmi ideju“ i jedan od govornika konferencije.

Pored USAID-a, konferenciju su ove godine podržale kompanije A1, Generali, Nespresso i Gate group, a kao medijski partneri: Podcast.rs, WebMind, Euronews, Blic, Netokracija, Nedeljnik, Biznis.rs, Nova ekonomija, Nova.rs, ICT Business  i Journal.rs.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme i održite korak sa svijetom inovacija. Prijavu i više informacija možete pronaći na SPLET TECH CONFERENCE 2023.