Selektirajte informacije

Selektirajte informacije

Foto: Shutterstock

U današnje vrijeme pretrpani smo velikim brojem informacija i treba pažljivo birati one na koje ćemo se osloniti i od kojih ćemo imati koristi. Pažnju treba obratiti na informacije koje su kvalitetne i koje nam pomažu u poslovanju, a sve ostalo bacite u „koš“.

Nažalost, previše visimo po društvenim mrežama, svađamo se i prepiremo s onima koji imaju različito mišljenje i time gubimo svoje vrijeme i živce. Moramo shvatiti da nemaju svi isto mišljenje i da je bespotrebno po društvenim mrežama "vikati" i tjerati pravdu.

Kada pitate današnjeg prosječnog poslovnog čovjeka čita li neke poslovne novine ili časopise, odgovoriti će vam kako nema vremena ili da mu je sve " to isto". I baš je u tome problem, u tome "što je sve isto". Prepisuju se informacije, portali su postali "copy-paste" mašine, žutilo prevladava na svim stranama, a nešto pametno se vrlo teško nađe.

Ako želite pametno selektirati informacije, pretplatite se na neki press clipping servis gdje će za vas odabrati vijesti koje vas zanimaju i svakodnevno vam slati na mail. Naprimjer, ako vas zanima IT područje, onda ćete dobiti isključivo vijesti iz tog područja i nećete se baviti drugim bespotrebnim stvarima koje će vas samo ometati. Možete odabrati par poslovnih medija i isključivo njima posvetiti svojih sat vremena. Pretplatite se na poslovne časopise i novine za koje mislite da nisu "žutilo" nego da imaju i nešto pametno za pročitati. Probajte što manje "visiti" na društvenim mrežama koje bezveze troše vaše vrijeme, nego višak svojeg vremena posvetite za uređivanje profila na LinkedInu.

Mentalna higijena je vrlo važna u današnje vrijeme jer time osiguravamo kvalitetno funkcioniranje našeg tijela. Ono što je posebno zabrinjavajuće je količina negativnih i „crnih“ informacija kojima nas mediji okružuju, a kada time hranite svoj mozak onda se to odražava i na vaš privatan i poslovni život. Selektiranje informacija danas postaje vrlo važno, a u većini slučajeva uopće tome ne pridajemo pažnju.

Jeste primijetili kako među ljudima više nema živaca i strpljenja da se nešto sasluša i prouči do kraja, nego se stalno prebacujemo na nove „aktualne“ teme.  Sve je danas instant, okruženi smo s toliko informacija da na kraju ništa ne zapamtimo kako treba. Zato selektirajte informacije jer je to za vaše dobro....

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.