Selektirajte informacije

Selektirajte informacije

Foto: Shutterstock

U današnje vrijeme pretrpani smo velikim brojem informacija i treba pažljivo birati one na koje ćemo se osloniti i od kojih ćemo imati koristi. Pažnju treba obratiti na informacije koje su kvalitetne i koje nam pomažu u poslovanju, a sve ostalo bacite u „koš“.

Nažalost, previše visimo po društvenim mrežama, svađamo se i prepiremo s onima koji imaju različito mišljenje i time gubimo svoje vrijeme i živce. Moramo shvatiti da nemaju svi isto mišljenje i da je bespotrebno po društvenim mrežama "vikati" i tjerati pravdu.

Kada pitate današnjeg prosječnog poslovnog čovjeka čita li neke poslovne novine ili časopise, odgovoriti će vam kako nema vremena ili da mu je sve " to isto". I baš je u tome problem, u tome "što je sve isto". Prepisuju se informacije, portali su postali "copy-paste" mašine, žutilo prevladava na svim stranama, a nešto pametno se vrlo teško nađe.

Ako želite pametno selektirati informacije, pretplatite se na neki press clipping servis gdje će za vas odabrati vijesti koje vas zanimaju i svakodnevno vam slati na mail. Naprimjer, ako vas zanima IT područje, onda ćete dobiti isključivo vijesti iz tog područja i nećete se baviti drugim bespotrebnim stvarima koje će vas samo ometati. Možete odabrati par poslovnih medija i isključivo njima posvetiti svojih sat vremena. Pretplatite se na poslovne časopise i novine za koje mislite da nisu "žutilo" nego da imaju i nešto pametno za pročitati. Probajte što manje "visiti" na društvenim mrežama koje bezveze troše vaše vrijeme, nego višak svojeg vremena posvetite za uređivanje profila na LinkedInu.

Mentalna higijena je vrlo važna u današnje vrijeme jer time osiguravamo kvalitetno funkcioniranje našeg tijela. Ono što je posebno zabrinjavajuće je količina negativnih i „crnih“ informacija kojima nas mediji okružuju, a kada time hranite svoj mozak onda se to odražava i na vaš privatan i poslovni život. Selektiranje informacija danas postaje vrlo važno, a u većini slučajeva uopće tome ne pridajemo pažnju.

Jeste primijetili kako među ljudima više nema živaca i strpljenja da se nešto sasluša i prouči do kraja, nego se stalno prebacujemo na nove „aktualne“ teme.  Sve je danas instant, okruženi smo s toliko informacija da na kraju ništa ne zapamtimo kako treba. Zato selektirajte informacije jer je to za vaše dobro....

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.