Sedam strategija za povećanje prihoda

Sedam strategija za povećanje prihoda

Foto: DepositPhotos

Uhodani posao lako je održavati jer korisnici se vraćaju, dolaze novi i sve je uistinu idealno za poduzetnike i njihovo poslovanje, no doći do takve situacije nije ni najmanje lako. Potrebna je iznimna strategija, strpljenje i ulaganja, što u konačnici uspiju samo oni najbolji.

Stoga, da bismo pomogli poduzetnicima u usponu, donosimo sedam provjerenih strategija za poslovanje u kojem neometano pristižu prihodi s raznih strana.

1. Budite u toku

Morate točno znati što se događa u svakom dijelu vašeg poslovanja jer ukoliko na jednoj od strana postoje "rupe", mogle bi se širiti dalje. Zato, budite u toku i kontrolirajte situaciju kako biste izvlačili maksimum te postavili konkretne temelje za daljnji razvoj strategije poslovanja koje donosi prihode, a ujedno i profit.

2. Prilagodba

Kompanije koje opstaju desetljećima to uspijevaju jer se znaju prilagoditi vremenu, ali i korisnicima. Upravo to mora svaki poduzetnik željan uspjeha. Samim time, bitno je "osluškivati" tržište i pratiti trendove u onome čime se bavite.

3. Ukradite mušterije konkurenciji

Ovo nije teško za shvatiti, ali teško je za izvesti. Tako nešto može se uz niže cijene, kvalitetu ili originalnost. Izaberite kombinaciju ili jednu od tih stavki pa se krenite nadmetati. Naravno, zbog toga je bitno znati i sve o konkurenciji.

4. Ulažite u marketing "kao ludi"

Bitno je biti prisutan, ne štedite na tim stavkama i budite svepriustni. Koristite sve platforme, kanale, ostavite dojam kao da ste baš posvuda i korisnici će sami od sebe doći.

5. Mičite novac

Uvijek gledajte gdje se zarađuje najmanje i "odstranite" taj segment. Ponekad to znači i otkaze, što djeluje hladno, ali i potrebno. Bitno je da se novac "kreće" jer na taj način će ga biti sve više.

6. Poboljšajte prodaju

Prodaja je apsolutno sve, najvažniji faktor u poslovanju i s većom bazom korisnika, sve je automatski lakše. Zato, ako prodaja ne funkcionira, zaposlite još ljudi, stručnjaka i ulažite više u taj segment poslovanja.

7. Imajte vjere u sebe

U konačnici, morate vjerovati u ono što radite, biti svjesni da je sve što radite potrebno i ići prema naprijed. Jer, ako vi niste sigurni vjerujete li sebi samome, kako će netko drugi...

Još iz kategorije

Visa Inovacijski Program dolazi u Hrvatsku

Visa Inovacijski Program dolazi u Hrvatsku

10.04.2021.

Visa je objavila da se Visa Innovation Program, Visina kolaborativna platforma za partnerstvo u regiji jugoistočne Europe, namijenjena fintech startupovima, bankama i iskusnim poduzetnicima, širi na više tržišta,  uključujući Hrvatsku kako bi surađivala sa što širim spektrom fintech kompanija. Prijava u program omogućit će tvrtkama pristup većem fondu resursa, mreži stručnjaka i mentora te bolje iskorištavanje poslovnih mogućnosti.

8 koraka za imenovanje brenda

8 koraka za imenovanje brenda

08.04.2021.

Stvoriti i brendirati proizvod ili uslugu nije nimalo lako, a može u konačnici odrediti smjer poslovanja. Upravo zato je potrebno jako pažljivo i detaljno se posvetiti imenu brenda kako bi privukli potrošače. Po mogućnosti dugoročno.

Microsoft Hrvatska i Ekonomski fakultet - Zagreb u zajedničkoj inicijativi usmjerenoj na stjecanje digitalnih vještina

Microsoft Hrvatska i Ekonomski fakultet - Zagreb u zajedničkoj inicijativi usmjerenoj na stjecanje digitalnih vještina

29.03.2021.

Microsoft Hrvatska i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisali su sporazum o suradnji kojim se Ekonomski fakultet – Zagreb priključuje Microsoftovoj globalnoj inicijativi usmjerenoj na stjecanje digitalnih vještina te će i ubuduće surađivati s Microsoftom putem Microsoft Learn for Educators programa.