Recept za uspjeh – veliki trud i pozitivno razmišljanje

Recept za uspjeh – veliki trud i pozitivno razmišljanje

Foto: Fotolia

Ako se puno trudimo i pozitivno razmišljamo onda uspjeh neće izostati. Većina nas to jako dobro zna, no opet se ne pridržava toga. Umjesto da stalnu negativu koja je prisutna oko nas promijenimo u pozitivno razmišljanje mi se vječito žalimo, stalno nam nešto ne odgovara, uvijek su nam političari krivi, a oni koji su uspješni sigurno su imali dobre veze.

Da bi se izvukli iz letargije i pasivno ponašanje pretvorili u akciju, morate najprije promijeniti sebe. Maknite namrgođenu facu, stavite osmijeh na lice i krenite u borbu sa pozitivnim stavom. Dajte 100 % od sebe kada radite na nekom projektu, uložite maksimalan trud i postavite visoke ciljeve. Nemojte se zadovoljiti prosječnošću jer takvih ima na bacanje oko vas.

Pomažite drugima oko vas jer se dobro dobrim vraća. Neka klijenti imaju povjerenja u vas i neka se osjećaju sigurno dok rade sa vama. Ako doživite neuspjeh nemojte okrivljavati druge nego prvenstveno sebe. Naučite iz grešaka, podignite se iz pepela i krenite dalje.

Neuspjeh je kada odustanete i predate se. Nemojte se nikada predati, pokušavajte sve dok ne uspijete jer će doći vaših pet minuta. Poduzetnici stalno pokušavaju doći do novih ideja i zato odvojite malo vremena za sebe i u tišini nekog jezera razmišljajte o pokretanju novih projekata. Usudite se napraviti i pokrenuti nešto novo, zaboravite na negativnu atmosferu oko sebe i fokusirajte se na svoje ciljeve i planove.

Posjećujte sajmove, kongrese, konferencije jer nikada ne znate koga sve možete upoznati i kako vam ta osoba može pomoći u daljnjem poslovanju. Trebate se truditi više od drugih ako želite uspjeti, no nikako nemojte zaboraviti na privatan život. Samo ako imate stabilno obiteljsko okruženje onda možete uspjeti i na poslu.

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.