Prijava za posao treba biti kreativna

Prijava za posao treba biti kreativna

Foto: Ilustracija

Pregledavate razne oglase za posao i za par njih vam je zapelo oko. Proučili ste sve uvjete i shvatili kako u potpunosti odgovarate traženim uvjetima te da imate sve kvalifikacije. Ok, sad je samo potrebno napraviti zamolbu, napisati CV i to je to.

No, postoji nekoliko zamki na koje trebate pripaziti, a često se na njih ulove mnogi koji apliciraju na posao. U prvome redu kada pišete zamolbu probajte da ta zamolba djeluje srdačno i optimistično, da se primijeti entuzijazam i kreativnost a ne da bude hladno i „strogo“. 90 % molbi je upravo takvo – službeno i reda radi napisano. Unesite u zamolbu malo svoje osobnosti, no nemojte se previše zaigrati.

Ubacite sliku sa nekog svojeg radnog mjesta ako imate, napišite link koji vodi na vaš LinkedIn profil i provjerite gramatiku i pravopis. Nemojte samo napisati dvije, tri rečenice jer će poslodavac tako steći dojam da vam se baš i ne piše te da nemate volje za taj posao za koji se natječete.

U zamolbi mora biti naglašena motivacija i želja za radom, a to možete postići sa puno više rečenica nego da samo napišete „ zainteresiran sam za posao“. Životopis neka obavezno ima vašu sliku, po mogućnosti nasmiješenu. Pazite na točnost podataka i nemojte izmišljati jer će vas uloviti u laži.

Super je stvar ako imate pismo preporuke, to danas puno znači. Ako šaljete životopis poštom, onda ga lijepo uvezite i tehnički dotjerajte. Neka bude pregledan i lagan za čitanje. Životopis koji šaljete predstavlja vas kao osobu i zato ga nemojte shvaćati kao neku tamo formalnost.

Nažalost, na taj način će i vas doživjeti – formalno. A to i nije neki način da vas zapamte kao nekoga tko je kreativan i maštovit. Važno je da odskočite od drugih, da budete zapaženi, da vaš CV i zamolbu ne bace u koš za smeće nakon prvog čitanja. Na oglase se prijavljuje veliki broj ljudi, zato je važno da budete posebni....

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.