Prijava za posao treba biti kreativna

Prijava za posao treba biti kreativna

Foto: Ilustracija

Pregledavate razne oglase za posao i za par njih vam je zapelo oko. Proučili ste sve uvjete i shvatili kako u potpunosti odgovarate traženim uvjetima te da imate sve kvalifikacije. Ok, sad je samo potrebno napraviti zamolbu, napisati CV i to je to.

No, postoji nekoliko zamki na koje trebate pripaziti, a često se na njih ulove mnogi koji apliciraju na posao. U prvome redu kada pišete zamolbu probajte da ta zamolba djeluje srdačno i optimistično, da se primijeti entuzijazam i kreativnost a ne da bude hladno i „strogo“. 90 % molbi je upravo takvo – službeno i reda radi napisano. Unesite u zamolbu malo svoje osobnosti, no nemojte se previše zaigrati.

Ubacite sliku sa nekog svojeg radnog mjesta ako imate, napišite link koji vodi na vaš LinkedIn profil i provjerite gramatiku i pravopis. Nemojte samo napisati dvije, tri rečenice jer će poslodavac tako steći dojam da vam se baš i ne piše te da nemate volje za taj posao za koji se natječete.

U zamolbi mora biti naglašena motivacija i želja za radom, a to možete postići sa puno više rečenica nego da samo napišete „ zainteresiran sam za posao“. Životopis neka obavezno ima vašu sliku, po mogućnosti nasmiješenu. Pazite na točnost podataka i nemojte izmišljati jer će vas uloviti u laži.

Super je stvar ako imate pismo preporuke, to danas puno znači. Ako šaljete životopis poštom, onda ga lijepo uvezite i tehnički dotjerajte. Neka bude pregledan i lagan za čitanje. Životopis koji šaljete predstavlja vas kao osobu i zato ga nemojte shvaćati kao neku tamo formalnost.

Nažalost, na taj način će i vas doživjeti – formalno. A to i nije neki način da vas zapamte kao nekoga tko je kreativan i maštovit. Važno je da odskočite od drugih, da budete zapaženi, da vaš CV i zamolbu ne bace u koš za smeće nakon prvog čitanja. Na oglase se prijavljuje veliki broj ljudi, zato je važno da budete posebni....

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.