Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Foto: DepositPhotos

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Čak i nakon što ostvare uspjeh, poduzetnici ne žele stati, idu dalje, trude se smisliti nešto potpuno novo. Uostalom, najbolji primjer poznat široj javnosti svakako je Steve Jobs, koji je s Apple II ostvario uspjeh, prodavao se sjajno godinama, ali on nije bio zadovoljan, htio je nešto novo za budućnost i Apple II koristio je samo kako bi financirao ostale projekte, za koje je vjerovao da bi mogli polučiti uspjeh.

Kad je do njega ponovno došao, ponovno se trudio naći nešto novo čime bi uzdrmao tržište. Igra je to bez granica, na koju se malo tko odluči i malo tko želi biti dio nje. Valjda se s tim osoba rodi, nema drugog objašnjenja. No, ponekad je jednostavno potrebno napraviti potpuni "redizajn" sebe kao osbe, bili uspješni ili ne.

Najgora situacija za poduzetnika i njegov posao jest gledati ga kroz nešto iz prošlosti. Da, to je dio njega, dio njegova posla, ali je i dio jednog drugog vremena, koje je dalo svoj obol i vrijeme je za nešto novo. Uspješnim preobražajem u to "nešto novo", poduzetnik daje do znanja ne samo sebi već i kompletnoj okolini da je sposoban snaći se u svakoj situaciji, što znači da svaki novi proizvod u startu može imati široku bazu poklonika, spremnih dati priliku onome tko se potvrdio kao uspješan.

Zapravo, nije tako nešto specifično samo za poduzetnike, najbolji sportaši i glazbenici na svijetu kroz povijest su dokazali spremnost "redizajna" sebe samih kako bi trajali duže na vrhu. Ili, kako bi ostali najbolji...

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.