Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Foto: DepositPhotos

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Čak i nakon što ostvare uspjeh, poduzetnici ne žele stati, idu dalje, trude se smisliti nešto potpuno novo. Uostalom, najbolji primjer poznat široj javnosti svakako je Steve Jobs, koji je s Apple II ostvario uspjeh, prodavao se sjajno godinama, ali on nije bio zadovoljan, htio je nešto novo za budućnost i Apple II koristio je samo kako bi financirao ostale projekte, za koje je vjerovao da bi mogli polučiti uspjeh.

Kad je do njega ponovno došao, ponovno se trudio naći nešto novo čime bi uzdrmao tržište. Igra je to bez granica, na koju se malo tko odluči i malo tko želi biti dio nje. Valjda se s tim osoba rodi, nema drugog objašnjenja. No, ponekad je jednostavno potrebno napraviti potpuni "redizajn" sebe kao osbe, bili uspješni ili ne.

Najgora situacija za poduzetnika i njegov posao jest gledati ga kroz nešto iz prošlosti. Da, to je dio njega, dio njegova posla, ali je i dio jednog drugog vremena, koje je dalo svoj obol i vrijeme je za nešto novo. Uspješnim preobražajem u to "nešto novo", poduzetnik daje do znanja ne samo sebi već i kompletnoj okolini da je sposoban snaći se u svakoj situaciji, što znači da svaki novi proizvod u startu može imati široku bazu poklonika, spremnih dati priliku onome tko se potvrdio kao uspješan.

Zapravo, nije tako nešto specifično samo za poduzetnike, najbolji sportaši i glazbenici na svijetu kroz povijest su dokazali spremnost "redizajna" sebe samih kako bi trajali duže na vrhu. Ili, kako bi ostali najbolji...

Još iz kategorije

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

13.02.2020. komentiraj

Prednosti rada na daljinu već su poznata stvar, kako za poslodavce tako i za zaposlenike, no neke kompanije još uvijek mu se odbijaju prikloniti. Ponajprije zbog nekih tradicionalnih postavki, koje su nelogične i nepraktične, što zaposleniku sugerira da možda sreću ipak mora potražiti drugdje.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

12.02.2020. komentiraj

Tim komunikacijskih stručnjaka, kreativaca i analitičara međunarodne agencije za komunikacije Grayling predstavio je pet marketinških i komunikacijskih trendova za koje vjeruje da će brendovima, organizacijama i stručnjacima za komunikacije pomoći u ostvarivanju planiranih rezultata u 2020. godini.

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

11.02.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca na platformi Baze poslovnih žena, pokreće mentorski program za poslovne žene koje imaju potencijal i ambiciju napredovati u profesionalnoj karijeri te preuzeti seniorske i vodeće pozicije u tvrtkama, i za poduzetnice koje žele obogatiti svoja dosad stečena znanja. Mentorski ciklusi trajat će 6 mjeseci, a mentorice i mentori su uspješne žene i muškarci iz različitih područja, na pozicijama predsjednika ili članova Uprava vodećih kompanija i dio su vodstva HUP-ovih udruga.