Nakon lošeg dana - opet u ring

Nakon lošeg dana - opet u ring

Foto: Fotolia

Živimo u kulturi koja je orijentirana na uspjeh, ali porazi su dio našeg cjelokupnog života pa tako i posla. U životu svakog prodavača dešavaju se usponi i padovi u prodaji. Kupci odjednom otkazuju narudžbe, a već skoro pa dogovoreni ugovori  padaju u vodu. Odjednom vam se čini da vam ništa ne ide od ruke i da se samo nebo urotilo protiv vas.

Prije svega, nemojte paničariti. Svatko od nas je imao boljih ili gorih dana. Duboko udahnite i ne dopustite da potonete u samooptuživanjima, jadikovci i samokritici.

Umjesto da krenete razmišljati kako vam se desila katastrofa, probajte iz cijele situacije izvući najbolje. Nakon pada brzo ustanite i vratite se ponovno u „ring“. Nemojte na novonastalu situaciju gledati kao na katastrofu koja vas je pogodila, nego trenirajte svoj mozak na uspjeh bez obzira kakve okolnosti bile oko vas. Probajte razmisliti da li ste u zadnje vrijeme promijenili neke prodajne taktike ili je iz nekih razloga došlo do promjene tržišta.

Ovo je odlična prilika da proanalizirate poslovne procese i razmotrite objektivne činjenice koje su  dovele do neuspjeha, a zatim razmislite što možete promijeniti da se neuspjeh ne bi ponovio. Svaki neuspjeh nas čini iskusnijima i mudrijima.

Često se desi da nam se pod naletom emocija počne raspadati vlastita slika koju imamo o sebi pa krenemo preispitivati svoje vrijednosti i kako nas sada drugi vide. Nemojte neuspjehe shvaćati osobno jer su dio života te ih nitko ne može izbjeći.

Dosta se menadžera identificira sa svojim poslom i veže se za ulogu koju igra u firmi i van toga im se lagano gubi identitet. Ne zaboravite, vi niste samo posao i posao je samo mali dio onoga što vi jeste.

Ne odustajte. Lekcije koje ste naučili iz svog neuspjeha iskoristite za ponovni početak. Idemo sa smiješkom u ring po nove pobjede!

Još iz kategorije

Dugoročna ekološka održivost

Dugoročna ekološka održivost

23.10.2020. komentiraj

Ključni moment u razvoju svake zemlje je znanje upravljanja tehnološkim promjenama koje, s jedne strane, obuhvaćaju inovacije, odnosno komercijalizaciju novih tehnologija i rješenja, a s druge strane njihovu adaptaciju za vlastite potrebe.

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

19.10.2020. komentiraj

Rad na daljinu pokazao se kroz ovu godinu vrlo efektivnim, posebno u tehnološkom sektoru i zbog toga organizacije ne stvaraju pritisak zaposlenima oko povratka na radna mjesta. Jer, troškovi su se smanjili, produktivnost povećala i u tom smislu nema potrebe išta mijenjati. Ali, zaposleni su zbog toga polako u problemima...

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

12.10.2020. komentiraj

Mušterija je uvijek u pravu. Tako glasi ona stara izreka, koju zna baš svaki poslodavac, ali i zaposlenik u nekoj od djelatnosti koje ovise direktno o interakciji s mušterijama. U današnje vrijeme, ljudi su pametniji nego ikad, oprezniji i lakše se informiraju o onome na što misle trošiti novac.