Kako riješiti probleme u poslovnoj komunikaciji?

Kako riješiti probleme u poslovnoj komunikaciji?

Foto: Shutterstock

Svakodnevno smo svjedoci problemima u poslovnoj komunikaciji prvenstveno zbog toga jer se nije u samome početku jasno i detaljno objasnilo što se traži od nas ili organizacije u kojoj radimo. Nevjerojatno je koliko se malo vremena odvaja za iskrenu i detaljnu komunikaciju nego se sve rješava „ u hodu“ ili se preko maila vrlo šturo objašnjava što se od nas očekuje. Često ti mailovi djeluju kao naredbe a ne suvisla objašnjenja i upute što treba napraviti.

Da bi se izbjegli svi ti nesporazumi, obavezno odredite jutarnje sastanke ili tzv. „brifing“. To je najbolji način da se započne dan, ali pazite da se taj sastanak ne svede na vaš monolog i kritiziranje. Time ćete u startu smanjiti motivaciju kod ljudi. Tražite od zaposlenika da slobodno iznesu svoje ideje i prijedloge, a ne da samo klimaju glavama.

Neka se vaši zaposlenici osjećaju slobodnima da vas pitaju ako nešto ne znaju, nemojte vikati i ispoljavati vaše frustracije na ljude. Koliko ste puta bili svjedoci da se vaši nadređeni samo izderavaju i ne znaju što rade. To najviše govori o njima i njihovom neznanju i nekulturi, a nažalost takvih menadžera ima puno u našem poslovnom okruženju.

Kada objašnjavate neke stvari onda to napravite tako da to bude jasno i razumljivo - kao da objašnjavate malom djetetu. Svoje zaposlenike pošaljite na razne seminare i radionice gdje će naučiti osnove poslovne komunikacije. Organizirajte neformalna druženja sa svojim zaposlenicima, neka komunikacija bude slobodna i bez prizvuka nelagode.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.