Kako riješiti probleme u poslovnoj komunikaciji?

Kako riješiti probleme u poslovnoj komunikaciji?

Foto: Shutterstock

Svakodnevno smo svjedoci problemima u poslovnoj komunikaciji prvenstveno zbog toga jer se nije u samome početku jasno i detaljno objasnilo što se traži od nas ili organizacije u kojoj radimo. Nevjerojatno je koliko se malo vremena odvaja za iskrenu i detaljnu komunikaciju nego se sve rješava „ u hodu“ ili se preko maila vrlo šturo objašnjava što se od nas očekuje. Često ti mailovi djeluju kao naredbe a ne suvisla objašnjenja i upute što treba napraviti.

Da bi se izbjegli svi ti nesporazumi, obavezno odredite jutarnje sastanke ili tzv. „brifing“. To je najbolji način da se započne dan, ali pazite da se taj sastanak ne svede na vaš monolog i kritiziranje. Time ćete u startu smanjiti motivaciju kod ljudi. Tražite od zaposlenika da slobodno iznesu svoje ideje i prijedloge, a ne da samo klimaju glavama.

Neka se vaši zaposlenici osjećaju slobodnima da vas pitaju ako nešto ne znaju, nemojte vikati i ispoljavati vaše frustracije na ljude. Koliko ste puta bili svjedoci da se vaši nadređeni samo izderavaju i ne znaju što rade. To najviše govori o njima i njihovom neznanju i nekulturi, a nažalost takvih menadžera ima puno u našem poslovnom okruženju.

Kada objašnjavate neke stvari onda to napravite tako da to bude jasno i razumljivo - kao da objašnjavate malom djetetu. Svoje zaposlenike pošaljite na razne seminare i radionice gdje će naučiti osnove poslovne komunikacije. Organizirajte neformalna druženja sa svojim zaposlenicima, neka komunikacija bude slobodna i bez prizvuka nelagode.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.