Kako ostati fokusiran i stvoriti pozitivniji pogled na svijet

Kako ostati fokusiran i stvoriti pozitivniji pogled na svijet

Foto: Fotolia

Svijet se ubrzano mijenja, teško se živi na staroj slavi i lideri to itekako dobro osjete pa samim time osjećaju tjeskobu, depresiju i paranoični su da bi već "sutra" mogli postati stvar prošlosti - osim ako ne pridonose više, više i više.

To je problem modernog vremena. Ako netko u jednoj godini postigne određeni uspjeh, ukoliko ga ne nadmaši iduće, to se tretira kao neuspjeh. Puno većih razmjera no što se tretira ostvareni uspjeh. Nije lako nositi se s tim no potrebno je pronaći psihički mir da bi se barem malo omogućila situacije u kojoj svaki novi dan može donijeti novo veselje, a ne dodatnu patnju i negativnosti.

Dakle, bitno je ostati fokusiran i pritom stvoriti radosniju sliku svijeta oko sebe. Na taj način sve se nekako lakše izvede. A u nastavku teksta donosimo načine kako postići taj psihički mir, odnosno, fokus. I izmamite time samima sebi osmijeh na lice.

Uokvirite svijet oko sebe

Ovako nešto zapravo se događa kroz cijeli život i jako je teško usavršiti jer svi mi svijet doživljavamo onako kako smo ga doslovno i doživjeli kroz iskustva. Naravno, to je subjektivan pogled, a ne potpuno realan i taj detalj treba pobijediti u nama samima. Da je tako nešto problem ukoliko ste lider, jest. Jer, ako su iskustva loša, pogled je loš, što može štetiti u mnogim situacijama, koje poistovjećujemo s već proživljenima iako nisu identična. Istovremeno, ako je pogled dobar, to također može u identičnom smjeru "zamutiti" pogled.

Na osobi je da odluči kako će, kad postane svjesna načina na koji gleda svijet, nastaviti doživljavati. Svi smo mi gospodari ne samo svoje sudbine već i sebe samih, što znači da možemo izabrati uokviriti u "naš mali svijet" samo ono pozitivno, ono u čemu uživate. I tako ostati smireniji, pozitivniji...

Vođenje dnevnika

Tako nešto zvuči neozbiljno jer se odmah poistovjeti s tinejdžericama, ali jednostavni i kratki dnevnici itekako olakšavaju život. Dovoljno je koncentrirati se svakog dana na tri stvari koje želite postići u tom danu i tri stvari na kojima ste u tom trenutku zahvalni. Kroz dan možete navoditi u kratkim crtama sve što ste postigli i što vam je značajno. Imati tako uobličene misli u blizini itekako je poticajno i korisno.

Još iz kategorije

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

25.05.2022.

Godišnji odmor u Svemiru danas još uvijek zvuči kao znanstvena fantastika za sve one koji nisu super bogati. No, velika je vjerojatnost da će takva putovanja postati sve učestalija i uobičajenija. Tko su turisti budućnosti, kako će birati lokacije za odmor i što možemo već danas učiniti kako bismo postali poželjna destinacija u budućnosti?

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

24.05.2022.

Od samih početaka poslovanja u tvrtki LeverUP Consulting prakticiramo hibridni model rada. Organizacija radnog vremena ostaje u rukama samih zaposlenika.

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

23.05.2022.

Istraživanja su pokazala poveznicu između iskustva zaposlenika (EX) i korisnika (CX), kao i njihov utjecaj na ubrzani rast. Ali, može li se brojkama iskazati koliki točno utjecaj na rast ima povećani fokus na iskustvo zaposlenih?