Kako izgraditi dobar online ugled?

Kako izgraditi dobar online ugled?

Foto: Shutterstock

Ugled je sve i to bez obzira da li se radi o online ili offline svijetu. Veliki broj tvrtki je gradio ugled dugi niz godina i danas pažljivo pazi na svaki segment prilikom komunikacije sa svojim kupcima.

Kako bi se izgradio dobar online ugled potrebno je puno toga posložiti, no kao prvo je važno da se napravi jedna detaljna strategija. U toj strategiji treba voditi računa o tome kako se komunicira s korisnicima, da li su informacije ažurirane i dobiju li korisnici na vrijeme odgovor na svoje pitanje.

Važno je brzo odgovoriti i ne ignorirati korisnike. Također, nikada ne treba obećavati nešto što se ne može ispuniti. Bolje je priznati pogrešku nego lagati korisnicima. Bilo bi dobro kada bi tim ljudi koji je zadužen za online komunikaciju s korisnicima imao redovitu edukaciju i pohađao stručne seminare za community managere.

Tvrtka koja je dobrostojeća i može si priuštiti određene financijske izdatke neka angažira profesionalnu marketinšku agenciju koja će na sebe preuzeti posao da tvrtka bude pozitivno predstavljena u online svijetu. Agencija će se usredotočiti na kvalitetan sadržaj na web stranicama koji će biti bez pravopisnih i gramatičkih pogrešaka te će se napraviti kvalitetan SEO.

Na društvenim mrežama bilo bi dobro razviti strategiju gdje će se objavljivati razne zanimljive informacije i da korisnicima bude zanimljivo čitati objave. Što više slika, video materijala, optimizma i pozitive na društvenim mrežama i uspjeh u tom segmentu je zagarantiran. Online ugled je danas vrlo važan i zato mu treba pristupiti ozbiljno. Ako se ugled naruši, teško ga je popraviti...i ne zaboravite jednu mudru izreku...

"Ugled je ukras starosti.", Marcus Tullius Ciceron

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.