Kako izgraditi dobar online ugled?

Kako izgraditi dobar online ugled?

Foto: Shutterstock

Ugled je sve i to bez obzira da li se radi o online ili offline svijetu. Veliki broj tvrtki je gradio ugled dugi niz godina i danas pažljivo pazi na svaki segment prilikom komunikacije sa svojim kupcima.

Kako bi se izgradio dobar online ugled potrebno je puno toga posložiti, no kao prvo je važno da se napravi jedna detaljna strategija. U toj strategiji treba voditi računa o tome kako se komunicira s korisnicima, da li su informacije ažurirane i dobiju li korisnici na vrijeme odgovor na svoje pitanje.

Važno je brzo odgovoriti i ne ignorirati korisnike. Također, nikada ne treba obećavati nešto što se ne može ispuniti. Bolje je priznati pogrešku nego lagati korisnicima. Bilo bi dobro kada bi tim ljudi koji je zadužen za online komunikaciju s korisnicima imao redovitu edukaciju i pohađao stručne seminare za community managere.

Tvrtka koja je dobrostojeća i može si priuštiti određene financijske izdatke neka angažira profesionalnu marketinšku agenciju koja će na sebe preuzeti posao da tvrtka bude pozitivno predstavljena u online svijetu. Agencija će se usredotočiti na kvalitetan sadržaj na web stranicama koji će biti bez pravopisnih i gramatičkih pogrešaka te će se napraviti kvalitetan SEO.

Na društvenim mrežama bilo bi dobro razviti strategiju gdje će se objavljivati razne zanimljive informacije i da korisnicima bude zanimljivo čitati objave. Što više slika, video materijala, optimizma i pozitive na društvenim mrežama i uspjeh u tom segmentu je zagarantiran. Online ugled je danas vrlo važan i zato mu treba pristupiti ozbiljno. Ako se ugled naruši, teško ga je popraviti...i ne zaboravite jednu mudru izreku...

"Ugled je ukras starosti.", Marcus Tullius Ciceron

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.