Kako efektivno raditi od doma

Kako efektivno raditi od doma

Foto: DepositPhotos

Živimo u dobu kad je sve dostupno na nekoliko poteza prstom, doslovno. Samim time, mijenja se način na koji svijet oko nas funkcionira, prvenstveno po pitanju angažmana oglašivača da nam pristupe, interesima koje imamo, ali i samom načinu na koji obavljamo posao. Odlazak u ured više nije primaran, sve se može napraviti od kuće te na taj način poslodavcu i zaposleniku uštedjeti novac i vrijeme.

Samo, nije jednostavno raditi od kuće, za to su potrebni poveća doza odgovornosti i discipline, ali neki faktori o kojima ćemo u nastavku teksta korak po korak. Pratite pažljivo ukoliko želite što kvalitetnije obavljati posao iz udobnosti vašeg doma.

1. Radni prostor

Nije bitno radi li se o cijeloj sobi ili dijelu sobe, bitno je da to bude konstanta. Ne mijenjajte dio vašeg doma u kojem radite, ali i postavite taj dio da što više podsjeća na ured. Najbolje je imati stol i stolac sličan onima kakve viđate u uredima. Naravno, bitno je što više radnog vremena provoditi upravo u tom prostoru jer svaka distrakcija može vas odvesti u smjeru koji nema veze s poslom, a to znači lov na rokove u bliskoj budućnosti.

2. Kvaliteta zraka

Neka prostor bude prozračan kako biste stimulirali mozak svježim zrakom. Možda se ne čini na prvi pogled kao bitna stavka, ali osjetit ćete razliku vrlo brzo.

3. Vježbajte

Kad ste na radnom mjestu, niste ni svjesni da se krećete, ma koliko god malo to bilo. Odlazak na pauzu, odlazak po stvari potrebne za rad... Kod kuće je situacija u kojoj nemate potrebe ustajati sa stolice češća pa se morate sami natjerati na rekreaciju. Izaberite što god vam odgovara od fizičkih aktivnosti i budite redoviti u vježbi.

4. Izađite van

Potrudite se barem na deset ili 15 minuta tijekom svakog radnog dana biti izvan vašeg doma. Makar da se radilo o odlasku u trgovinu. Na taj način se opuštate više no što biste možda mislili.

5. Nemojte pretjerivati s radom

Kad ste kod kuće moguće je da upadnete u zamku i doživite prostor u kojem živite isključivo kao radno mjesto i počnete se ponašati tako mnogo više od zacrtanih osam sati dnevno. Organizirajte se tako da vaše slobodno vrijeme i zdravlje ne pate zbog posla.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.