Kada smo najkreativniji?

Kada smo najkreativniji?

Foto: Fotolia

Mnogi od nas rade od 9 do 17h , no često u tom periodu nismo baš najkreativniji. Nekima je ujutro vrlo teško biti kreativan, dok je drugima muka raditi popodne nego jedva čekaju sitne sate da pozavršavaju poslove jer su upravo tada „najbolje raspoloženi“.

Postoje poslovi koji se moraju odraditi od 9 do 17 i u to spadaju administrativni zadaci koje često odrađujemo kao po traci i tu nema nikakve filozofije  - no, što je s onim poslovima koji zahtijevaju određenu dozu kreative, mašte, smišljanje i pisanje raznih tekstova, osmišljavanje grafičkih rješenja, dizajniranje i slično.

E, tu nastaje problem. Velika većina tvrdi kako im je najbolji period za kreativnost vremensko razdoblje od 22h do 4 ujutro i da su tada u naponu snage. Međutim, određene tvrtke koje se bave kreativnim poslovanjem ne uzimaju u obzir navike svojih zaposlenike nego traže od njih da se prilagode radnom vremenu. Te tvrtke bi trebale znati kako u tom slučaju ideje i kreativnost možda neće biti na razini koja bi se ostvarila u vremenu između 22h i 04 ujutro.

Mnoge tvrtke u SAD-u već su uvele radno vrijeme koje počinje u 20h pa traje do 4 ujutro i slično. Shvatilo se kako se zaposlenici samo muče sa svojom kreativnošću ako počnu raditi od 9 ujutro te da većina njih u tom periodu....spava.

Pogrešno se misli kako treba „odraditi“ svojih osam sati a da se pri tome ne misli o tome u kom smo periodu najproduktivniji. Kreativnost i produktivnost su danas ključne značajke za određene tvrtke, a ako nam zaposlenici samo „odrađuju“ zadatke, onda je to vrlo loše za tu tvrtku i njezin položaj na tržištu. Kada ste vi najproduktivniji, kada vam na pamet padaju najbolje ideje i rješenje...

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.