Hoće li umjetna inteligencija uništiti naše poslove

Hoće li umjetna inteligencija uništiti naše poslove

Lideri, i svi oni koji će to tek postati, okupili su se u srijedu u zagrebačkoj Laubi na predavanju Mikea Walsha, proslavljenog svjetskog futurologa, koji je otvorio Future Tense, konferenciju o budućnosti poslovanja.

„Kad razmišljamo o 2050. – svatko od nas ima svoju viziju – neki smo pesimističniji, neki optimističniji. Svima nam je zajednička činjenica da odgajamo buduće lidere. Naša je dužnost osigurati im održivo okruženje koje će im omogućiti da razviju svoje potencijale i da svaka generacija naslijedi bolji svijet. Imamo jednaku odgovornost za ono što se događa i što tek dolazi. Nadam se da ćemo vas u sljedeća dva dana inspirirati za učenje i razvoj, pozitivnije misli nego na početku. Kad konferencija završi, ako si postavimo pitanje – kako će izgledati 2050. – odgovor će biti: još optimističniji od onoga koji smo imali“, istaknula je na otvaranju pred 400 okupljenih Manuela Šola, direktorica Komunikacijskog laboratorija i organizatorica konferencije.

Predavanjem pod „The Future of Independent Thinking and Leadership“, karizmatični je Australac Mike Walsh na impresivnoj, 28-metarskoj pozornici u Laubi objasnio koje vještine trebamo usvojiti danas kako bismo sutra bili vođe ispred svog vremena.

„Rad na daljinu samo je početak puno veće revolucije koja mijenja prirodu samog poslovanja. Mobilnost, autonomija, pamćenje, objektivnost i brzina pet su vrijednosti koje će definirati digitalne zdravstvene organizacije 21. stoljeća. Umjetna inteligencija neće uništiti poslove, promijenit će ih. Novo doba zahtjeva novu vrstu lidera. Moramo postati algoritamski lideri budućnosti i početi kombinirati duboko razumijevanje ljudske složenosti sa smislom za računalno razmišljanje“, ističe Walsh.

Nakon predavanja, Walshu su se na pozornici priključili lideri hrvatske poslovne scene koji su na panelu raspravljali o lokalnoj perspektivi i dali različite ideje o budućnosti liderstva, a sve s moderiranjem Mislava Ante Omazića, profesora na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Predsjednica uprave Raifeissenbank Hrvatska, Liana Keserić, tako je istaknula kako vođe budućnosti trebaju kombinirati lijevu i desnu stranu mozga. U isto vrijeme koristiti intuiciju i um, maštu i informaciju te kombinirati vjeru i činjenice.

Uz nju, na panelu su sudjelovali Marko Vičič, osnivač i izvršni direktor Futura Grupacije i Mihael Furjan, CEO Plive i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca. Marko Vičič pričao je o kreativnosti i liderstvu te o tome kako pomiriti te dvije naizgled suprotstavljene strane.

„Mislim da se osnovni principi vodstva nisu promijenili. Naravno, okruženja i ljudi su se promijenili. Vjerujem u vodstvo koje uključuje poniznost i poštovanje“, tvrdi Vičič.

S druge strane, Mihael Furjan u dvostrukoj je ulozi vođe te je govorio o izazovima liderstva na više razina.

„Vođa budućnosti trebao bi slušati svoje korisnike. Okupiti tim i pronaći način kako biti uspješan. Hrvatski lideri možda nisu najspremniji za budućnost, ali to se mijenja i idemo u dobrom smjeru. Hrvati su znatiželjni, ali oprezni. Moramo više poticati zaposlenike da griješe“, pojašnjava Furjan.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.