Elon Musk koristi ovu metodu kako bi digao produktivnost zaposlenika

Elon Musk koristi ovu metodu kako bi digao produktivnost zaposlenika

Foto: DepositPhotos

Elon Musk poslao je memorandum zaposlenicima, u kojem ih traži da smanje troškove transporta, dostave, prekovremenih i svih ostalih dodatnih troškova kroz četvrti kvartal jer ne želi da budu premoreni samo da bi dostigli zacrtane ciljeve u prvom kvartalu iduću godinu.

Dakle, umjesto da ih traži "stiskanje gasa", Musk ih traži da "stisnu kočnicu". Fenomenalan je to potez jer s tim uklanjanjem pritiska, zapravo će stvoriti situaciju u kojoj će zaposlenici svježije ući u novu godinu, što znači da bi u njoj mogli biti produktivniji nego što bi bili da uđu u nju premoreni.

Iako on sam tvrdi da bez problema odrađuje 120 sati tjedno, odnosno, 12 sati dnevno, svjestan je da se ne može uspoređivati s drugima. Jer, nije isto biti milijarder i imati svoj projekt, ciljeve, snove... i biti zaposlenik koji to treba ispunjavati. Tako nešto lideri inače lako zaboravljaju. Ne i Musk, srećom po zaposlene u Tesli.

To je samo potvrda njegova mota da ponekad za postizanje boljih rezultata ne treba raditi više nego manje. To se naziva "pravilo od 85 posto", prema kojem će osoba često ispuniti više od sto posto ukoliko si zacrta obaviti 85 posto posla.

Naime, tako se spuste očekivanja, nema pritiska i u situaciji kao takva, ljudi opuštenije, brže i efikasnije rade. Iako neki rade bolje pod pritiskom, nisu svi takvi, a kolektiv je jak koliko i najslabija karika. Dakle, oni najproduktivniji će u situaciji kao ova svejedno isporučiti, a oni koji su manje produktivni pod pritiskom, bolje će se snaći u mirnijoj atmosferi, opuštenijem okruženju...

Musk je ovime samo potvrdio koliko pazi na svaki detalj i tu genijalnost teško mu je oduzeti. Već sad mora služiti kao primjer konkurentima, ali i liderima koji vode daleko manje i bitno manje bogate organizacije. Naime, to je put prema uspjehu i trebali bi ga isprobati.

Još iz kategorije

Kako će izgledati svijet bez posla

Kako će izgledati svijet bez posla

17.05.2022.

Možete li zamisliti svijet u kojem ne postoji – posao? Mnogi pesimisti već ga odavno zamišljaju, predviđajući da će nam „roboti preuzeti poslove“ te da za nas neće ostati ništa. Optimisti vjeruju kako se to nikada neće u potpunosti dogoditi. Daniel Susskind, britanski doktor ekonomije i futurolog, za sebe kaže da je „tehnološki realist“ te smatra da automatizacija posla nije upitna, no o nama ovisi kamo će nas ona odvesti.

Usavršavanje digitalnih vještina

Usavršavanje digitalnih vještina

04.05.2022.

Dva od tri Europljana će do 2025. godine morati usavršiti svoje digitalne vještine kako bi se postigli ciljevi postavljeni u Akcijskom planu EU za digitalno obrazovanje, a da od potrebe usavršavanja digitalnih vještina nitko nije pošteđen pokazala je Bijela knjiga o digitalnim vještinama i talentima u Europskoj uniji koju izrađuju Huawei, EY i tvrtka ALL DIGITAL, a koja je otkrila i da gotovo jedan od pet zaposlenih u naprednom ICT sektoru ima loše digitalne vještine.

Promjene u našem ponašanju kreiraju budućnost

Promjene u našem ponašanju kreiraju budućnost

02.05.2022.

On je CEO agencije za predviđanje trendova, jedan od vodećih svjetskih futurologa, globalni nomad, autor tri bestsellera, a prema pisanju Real Leaders, jedan od 50 najboljih govornika na svijetu za 2022.