Bitne činjenice kod pregovaranja

Bitne činjenice kod pregovaranja

Foto: Fotolia

Kao pregovarač morate si postaviti ciljeve koje želite postići. Potrošite vrijeme na proučavanje konkurencije i njihovih tehnika pregovaranja jer će vam to dobro doći kada dođe do pregovora. Kao pregovarači želimo da obje strane budu zadovoljne i da se postigne efekt win/win. Neki puta popustite malo i nemojte biti previše tvrdoglavi. Morate razumjeti da iz pregovora moraju oba dvije strane izaći zadovoljne.

Budite hrabri kada tijekom pregovora iznosite svoje stavove i nemojte pokazivati znakove uplašenosti. Definirajte što želite, budite otvoreni, nemojte se povlačiti, ali napravite male ustupke koji nisu vama na štetu. Atmosferu pregovora učinite ugodnom, probajte ostaviti dojam opuštene osobe, izbjegavajte bilo kakve konflikte i podizanje glasa. Morate shvatiti drugu stranu i razumjeti kako i oni žele izvući maksimum iz pregovora s vama. Zato poštivajte pregovarača, nemojte ga podcjenjivati niti ucjenjivati.

Samouvjerenost je jedna od pretpostavki da uspješno završite pregovore zato poradite na svojem nastupu i prezentaciji. Kada znate što želite i kada imate ciljeve koje želite postići onda je već 90 % posla uspješno obavljeno.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.