Ako želite započeti promjenu karijere, ovo morate napraviti

Ako želite započeti promjenu karijere, ovo morate napraviti

Foto: DepositPhotos

Započeti promjenu karijere nije nimalo lako, a znaju to svi koji su se okušali u takvoj avanturi. Jer, sigurnosti onoga što osoba zna teško se itko može odreći, ali ponekad je potrebno i kako bismo pomogli onima koji pokušavaju učiniti baš to, dajemo kroz ostatak teksta nekoliko vrijednih savjeta.

Naime, financijska sigurnost, znanje, iskustvo, kontakti... samo su djelić onoga što osoba ima u karijeri. Neki imaju sve to, nekima nešto nedostaje, ali svi koji žele promijeniti karijere imaju nešto zajedničko - nisu zadovoljni i sretni postojećom. Zato, treba se prepustiti, no, uz neke preduvjete.

1. Pronađite što želite

Promijeniti život naglavačke nije jednostavno ni lako, zato treba biti potpuno spreman na tako nešto. Iz tog je razloga najvažnije biti svjestan onoga što želite, imati viziju kako to želite te biti potpuno sigurni da ćete biti zadovoljni novom karijerom. Naravno, kasnije vas može razočarati, ali kad jednom izvedete promjenu, kasnije je lakše. Također, prihvatite svoje profesionalne mane i prigrlite ih, te slabosti su ono na čemu trebate raditi kako biste bili potpunija osoba za ono što slijedi.

2. Prihvatite se

Nastavno na posljednju stavku prethodne točke, prihvatite se kakvi jeste i nemojte od toga bježati. Ako mijenjate karijeru, ne smijete lagati sebe ni ljude oko sebe, tako nešto iznimno je važno za "čisti start". Kad to učinit, jasnije ćete znati što dalje učiniti i kako se nositit s preprekama.

3. Prednost

Kad ste svjesni svojih slabosti, imate prednost pred onima koji to nisu učinili, vjerovali ili ne. Na to dodajte kvalitete kojih ste svjesni i potpuna ste osoba, spremna za iskorak. Zvuči kao floskula, ali zamislite se... Ako vam je komunikativnost problem i poradite na tome, a otprije ste poznati kao osoba koja zna riješiti razne probleme, samo vam je nebo granica.

Još iz kategorije

Koji su stvarni izazovi s kojima se susreću IT-evci kod udaljenog rada

Koji su stvarni izazovi s kojima se susreću IT-evci kod udaljenog rada

08.04.2020. komentiraj

Rad na daljinu, iz udobnosti vlastitih domova, postao je normalna pojava posljednjih dana i tjedana, no mnogi se teško privikavaju na takvo stanje. Što ne čudi jer mnogi nisu navikli na takvo stanje. No, situacija je kakva jest pa izbora nema i potrebno je prilagoditi se.

Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

08.04.2020. komentiraj

Rad na daljinu u vrijeme pandemije koronavirusa postao je nešto normalno i to ne čudi jer u cijelom svijetu oko dvije milijarde ljudi je u izolaciji neke vrste. Ali, da bi se radilo na kvalitetan način, bitno je postaviti okruženje na kvalitetan način, što ne podrazmijeva samo opremu potrebnu za rad, već i mentalni sklop.

Steve Jobs je znao kako voditi i motivirati zaposlenike, a to možete i vi

Steve Jobs je znao kako voditi i motivirati zaposlenike, a to možete i vi

07.04.2020. komentiraj

Steve Jobs nije bio milostiv u određenim trenucima, ali teško da itko može osporavati njegove kvalitete kao lidera. Znao je motivirati ljude, znao je kako se odnositi prema raznim situacijama i svojim primjerom vodio je one oko sebe. Uz to, imao je karizmu koja osvaja, što mu je pomagalo u raznim situacijama.