TEHNOLOŠKA KONFERENCIJA

Advanced Technology Days donosi 60 predavanja i prvo natjecanje u kodiranju

Advanced Technology Days donosi 60 predavanja i prvo natjecanje u kodiranju

Punoljetno, 18. izdanje jedne od najuglednijih domaćih tehnoloških konferencija, Advanced Technology Days, održat će se 29. i 30. studenog u zagrebačkom Cinestar Arena Centru.

Više od 600 sudionika tijekom dvodnevnog programa moći će birati između 60 predavanja te iskoristiti prilike za druženje s kolegama iz domaće IT zajednice. Ove godine u sklopu programa konferencije održat će se i jedinstveno natjecanje u kodiranju – WeAreDevelopers CODE100 će se odvijati u večernjim satima prvog konferencijskog dana pred publikom uživo.

Pobjednik će se izravno plasirati na finalno CODE100 natjecanje u Berlinu u srpnju iduće godine i imati priliku ponijeti titulu ultimativnog CODE100 prvaka za 2024.

WeAreDevelopers CODE100 je europsko ultimativno natjecanje u kodiranju, koncipirano tako da kombinira uzbuđenja TV kvizova i igara te tehničkih izazova kodiranja. Prvo CODE100 natjecanje održano je tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu krajem srpnja 2023. Nakon premijernog natjecanja, CODE100 nastavlja turneju s playoff natjecanjima u najvažnijim europskim tech hubovima - Amsterdamu, Londonu, Beču, Zagrebu i Berlinu.

Svi pobjednici playoff natjecanja će se kvalificirati za finale koje se održava tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu 2024. godine. Prvo zagrebačko CODE100 natjecanje u kodiranju održat će se u večernjim satima prvog dana konferencije, u srijedu, 29. studenog.

Prijave su potpuno besplatne i otvorene putem web stranice, a organizacijski tim će između svih prijavljenih odabrati 16 natjecatelja koji će se natjecati za titulu pobjednika CODE100 Zagreb. Natjecatelji će pokazati svoje vještine kodiranja pod vremenskim pritiskom i uz navijanje publike koja je pozvana da bodri svoje favorite dok kodiraju na pozornici uživo. Natjecanje se odvija u fazama i eliminacijskog je tipa, pa se konačni pobjednik, osim što će dobiti titulu pobjednika CODE100 Zagreba, plasira direktno u finale u srpnju 2024., na kojem će pobjednik finalnog natjecanja dobiti i titulu CODE100 ultimativnog prvaka za 2024.

Konferencijska predavanja raspoređena su unutar pet ključnih tema - primijenjena umjetna inteligencija, podaci i strojno učenje, cloud infrastruktura, razvoj softvera i kibernetička sigurnost.

Adam Jackson (Green Software Foundation), Sead Ahmetović (WeAreDevelopers), Tomislav Tipurić (Nephos) i Ivan Marković (Unitfly) će kroz uvodni keynote otvoriti ovogodišnju konferenciju, a potom sudionici mogu poslušati Alex Waldherr koja je diplomu inženjerke kemije stekla još u tinejdžerskim godinama, a trenutno je na magisteriju na Medicinskom fakultetu u Innsbrucku.