5 trikova za uspješno pokretanje novog poslovanja

5 trikova za uspješno pokretanje novog poslovanja

Foto: Shutterstock

Pokretanje novog posla nije nimalo jednostavan čin, on zahtijeva vrijeme, živce, strpljenje i očekivanja da su šanse neuspjeha veće od samog uspjeha. Stoga, da ne biste “vrludali”, donosimo pet savjeta koje je poželjno usvojiti prije nego se bacite u avanturu pokretanja posla. Uz njih možda sami početak bude lakši...

1. Boje brenda koristite kao prednost

Boje igraju važnu ulogu u tome kako percipiramo kompanije i njihovu funkcionalnost. U istraživanju američkog sveučilišta Winnipet, 62 do 90 posto klijenata tvrdi da mišljenje o tome jesu li zainteresirani ili ne za brend temelji na bojama u dizajnu. Zvuči nevjerojatno, ali je istina i pazite na to. Nemojte biti dosadni, ali nemojte ni pretjerivati. Pogledajte one najveće i nađite u njima inspiraciju.

2. Komplicirane stvari učinite jednostavnima

Ljudi koji žele nečije usluge, rijetko se potpuno razumiju u to što žele. Primjerice, upalimo TV i želimo savršenu sliku, zvuk, funkcionalnost... Ne zamaramo se kako dolazi do toga. Zato učinite jednostavnim svoj posao, dajte do znanja korisniku da ste vi taj koji pruža ono najbitnije kako bi on uživao u proizvodu. Nije to lako, ali, ponovno, istražite tržište i pogledajte primjere uspješnih na vašem području.

3. Ostavite dojam

To se sjajno može, ponovno, kroz slike. Većina korisnika, navodi se u studiji "Ponašanje i informatičke tehnologije" (Behaviour and Information Technology) odluči ostaje li na web stranici za samo 50 milisekundi. Dakle, prostora je malo, u prvi plan izbacite nešto zanimljivo, što će zadržati korisnika i natjerati ga da "dublje" pristupi vašem brendu.

4. Optimizam

Čini se kao klišej ili govor nekakvog gurua, ali istina je da treba razmišljati pozitivno. Gledajte pozitivne aspekte poslovanja i uspjeha koji ste postigli, koncentrirajte se na to i na pozitivna saznanja koja imate kroz istraživanja tržišta. Negativnosti se mogu ispraviti, pozitiva je ono što će vam pomoći da krenete u posao i učinite ga uspješnim.

5. Upravljanje vremenom

Njega nikad dosta, posebno u početku, zato se treba organizirati. Lijepo sve postavite na papir barem tjedan dana unaprijed i pridržavajte se svog rasporeda, u samom početku teško da postoji bitnija stvar. Ne možete se baviti jednim dijelom, zanemariti drugi, potom jedan dio isključiti, drugi pretjerano uključiti... Organizirajte se!

Još iz kategorije

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

13.02.2020. komentiraj

Prednosti rada na daljinu već su poznata stvar, kako za poslodavce tako i za zaposlenike, no neke kompanije još uvijek mu se odbijaju prikloniti. Ponajprije zbog nekih tradicionalnih postavki, koje su nelogične i nepraktične, što zaposleniku sugerira da možda sreću ipak mora potražiti drugdje.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

12.02.2020. komentiraj

Tim komunikacijskih stručnjaka, kreativaca i analitičara međunarodne agencije za komunikacije Grayling predstavio je pet marketinških i komunikacijskih trendova za koje vjeruje da će brendovima, organizacijama i stručnjacima za komunikacije pomoći u ostvarivanju planiranih rezultata u 2020. godini.

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

11.02.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca na platformi Baze poslovnih žena, pokreće mentorski program za poslovne žene koje imaju potencijal i ambiciju napredovati u profesionalnoj karijeri te preuzeti seniorske i vodeće pozicije u tvrtkama, i za poduzetnice koje žele obogatiti svoja dosad stečena znanja. Mentorski ciklusi trajat će 6 mjeseci, a mentorice i mentori su uspješne žene i muškarci iz različitih područja, na pozicijama predsjednika ili članova Uprava vodećih kompanija i dio su vodstva HUP-ovih udruga.