5 trikova za uspješno pokretanje novog poslovanja

5 trikova za uspješno pokretanje novog poslovanja

Foto: Shutterstock

Pokretanje novog posla nije nimalo jednostavan čin, on zahtijeva vrijeme, živce, strpljenje i očekivanja da su šanse neuspjeha veće od samog uspjeha. Stoga, da ne biste “vrludali”, donosimo pet savjeta koje je poželjno usvojiti prije nego se bacite u avanturu pokretanja posla. Uz njih možda sami početak bude lakši...

1. Boje brenda koristite kao prednost

Boje igraju važnu ulogu u tome kako percipiramo kompanije i njihovu funkcionalnost. U istraživanju američkog sveučilišta Winnipet, 62 do 90 posto klijenata tvrdi da mišljenje o tome jesu li zainteresirani ili ne za brend temelji na bojama u dizajnu. Zvuči nevjerojatno, ali je istina i pazite na to. Nemojte biti dosadni, ali nemojte ni pretjerivati. Pogledajte one najveće i nađite u njima inspiraciju.

2. Komplicirane stvari učinite jednostavnima

Ljudi koji žele nečije usluge, rijetko se potpuno razumiju u to što žele. Primjerice, upalimo TV i želimo savršenu sliku, zvuk, funkcionalnost... Ne zamaramo se kako dolazi do toga. Zato učinite jednostavnim svoj posao, dajte do znanja korisniku da ste vi taj koji pruža ono najbitnije kako bi on uživao u proizvodu. Nije to lako, ali, ponovno, istražite tržište i pogledajte primjere uspješnih na vašem području.

3. Ostavite dojam

To se sjajno može, ponovno, kroz slike. Većina korisnika, navodi se u studiji "Ponašanje i informatičke tehnologije" (Behaviour and Information Technology) odluči ostaje li na web stranici za samo 50 milisekundi. Dakle, prostora je malo, u prvi plan izbacite nešto zanimljivo, što će zadržati korisnika i natjerati ga da "dublje" pristupi vašem brendu.

4. Optimizam

Čini se kao klišej ili govor nekakvog gurua, ali istina je da treba razmišljati pozitivno. Gledajte pozitivne aspekte poslovanja i uspjeha koji ste postigli, koncentrirajte se na to i na pozitivna saznanja koja imate kroz istraživanja tržišta. Negativnosti se mogu ispraviti, pozitiva je ono što će vam pomoći da krenete u posao i učinite ga uspješnim.

5. Upravljanje vremenom

Njega nikad dosta, posebno u početku, zato se treba organizirati. Lijepo sve postavite na papir barem tjedan dana unaprijed i pridržavajte se svog rasporeda, u samom početku teško da postoji bitnija stvar. Ne možete se baviti jednim dijelom, zanemariti drugi, potom jedan dio isključiti, drugi pretjerano uključiti... Organizirajte se!

Još iz kategorije

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.

Kako se nositi sa stresom

Kako se nositi sa stresom

28.06.2019. komentiraj

Savjeta o tome kako se nositi sa stresom nikad dosta, zato što je izvora koji su odgovorni za stresno stanje sve više u današnje vrijeme. Zato je dobro informirati se, raditi na sebi i u konačnici naučiti kako jedan od najvećih problema modernog doba svesti pod kontrolu ili u potpunosti anulirati.

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.