PUT DO USPJEHA

4 vještine dovoljne za savladavanje bilo kakvih prepreka

4 vještine dovoljne za savladavanje bilo kakvih prepreka
Depositphotos

Uspjeh u poslu ili životu uvijek pristiže nakon savladanih izazova, koji od nas zahtijevaju vrijeme, novac, ljude, sustave i infrastrukturu, ali u samoj biti svega jest - snalažljivost. To se prečesto zanemaruje i ne gledamo na nju kao resurs koji možemo koristiti kad god zatreba. A možemo, i to na četiri načina, koja prvenstveno vrijede za poslodavce, ali mogu se primijeniti i šire.

  1. Kreativnost

Što je glavni razlog za svakodnevno tuširanje? Ideje, naravno! Tuširanje, vježbanje, vožnja i ostale opuštajuće aktivnosti postavljaju vaš um u umirujuće stanje, koje je sjajan temelj za bezbrižno kolanje kreativnog razmišljanja, oslobođenog formi. A tako nešto danas je privilegija jer stalno smo "na mreži", provjeravamo pametne telefone i do 80 puta dnevno, što znači da je stimulacija mozga praktički konstantna i zato mu je potreban predah, da dođe "na svoje" i iznenadi nekom idejom. Ukratko, opuštanjem pobudite kreativnost i naći ćete rješenje za mnoge situacije.

  1. Motivirajte zaposlene

Jesu li ljudi koji rade za vas ili s vama otvoreni za nove ideje ili ih se boje? Osjećaju li potrebu za rješavanjem problema ili stoje po strani? Najčešće da i najčešće ih jest strah jer nadređeni je tu za rješavanje problema, nadređeni je tu za donošenje ideja. Takvu atmosferu i kulturu rada treba promijeniti, zaposleni se moraju osjećati uključenima i slobodno, bez straha, izraziti mišljenje. Neće uvijek biti u pravu, ali davat će svjež način viđenja stvari.

  1. Usudite se pitati

Ako nešto nije jasno, potrudite se da postane. Vrlo jednostavno. Znatiželja i želja za informiranjem ili educiranjem nikoga ne bi trebala činiti neznalicom. Oslobodite se takvog pritiska. Jasnoća koja se dobije informiranjem itekako može ponuditi novi način gledanja na situaciju i stvoriti ideje koje niste mislili da su moguće.

  1. Svaki problem ima rješenje

Umjesto plakanja nad sudbinom, ispravnije je razmišljati da se sve može riješiti, samo treba pronaći način kako. Uzmite vremena i otkrijte točno kako. Nekad treba duže, nekad kraće, ali rješenje uvijek postoji.