3 koraka za probuditi kreativnost u sebi

3 koraka za probuditi kreativnost u sebi
DepositPhotos

Kreativnost ovisi o mnogo detalja u životu pojedinca i ne može se izvući na silu, zbog čega je potrebno raditi na mentalnom, ali i fizičkom zdravlju. Jer, to su glavni temelji za pojačanu i izraženiju kreativnost.

Stoga, ako osjećate da ne možete osmisliti apsolutno ništa kreativno, a da to za vaše osobne kriterije nije svojstveno, znači da ste pod pojačanim stresom ili iscrpljeni, istrošeni, umorni na ovaj ili onaj način. Rješenje je opustiti se, odmoriti i napuniti energijom.

U nastavu teksta donosimo tri načina kako to postići i vrlo brzo ubrati plodove to poteza jer kreativnost će se "probuditi" kad vaše tijelo i um budu na višim razinama od trenutaka u kojem se osjećala svojevrsna tjeskoba zbog njenog izostanka.

1. Pronađite aktivnost u kojoj uživate ili zamislite da biste u njoj mogli uživati

Radost je podcijenjena emocija u našem svijetu. Možda se to čak smatra neozbiljnom, ali zapravo je ključni aspekt dobrobiti. Budući da je tijek intrinzično motiviran, napravite prostora da primijetite kreativne prakse zbog kojih se čini da vrijeme nestaje. Još ne morate znati što su. To može biti pripremanje večere, šminkanje ili čak razmišljanje o načinu na koji želite preurediti svoj dom.

2. Pretvorite to u dosljedan ritual.

Sjećate li se kako je kreativni tok "vrijedan ciklus"? Da bismo probrali učinke dobrobiti, to ne može biti nešto čime se bavimo jednom ili dva puta godišnje. Prema Clarissi Pinkola Estes, "kreativnost je hrana i voda duše". Pronađite načine da ga uključite u svoju tjednu rutinu slažući ga s drugim navikama osobne njege koje već imate.

3. Primijetite kada trebate odgovoriti na izazov.

Dosada je polazište za kreativno razmišljanje jer zahtijeva od nas da se pokrenemo na ono prvo pitanje "Što ako stvari mogu biti drugačije?" Umjesto da dosadu vidite kao kraj, zamislite je kao dodatni izazov da se vratite u kolosijek. Ovdje dolazi do izražaja snaga kreativnih ograničenja i smišljanja novih načina korištenja vaše mašte.