Vrijeme je da se prestanemo nadati da će problemi s kibernetičkom sigurnosti sami od sebe nestati

Vrijeme je da se prestanemo nadati da će problemi s kibernetičkom sigurnosti sami od sebe nestati

Foto: DepositPhotos

Kompanije u velikom broju slučajeva prikrivaju da su bile žrtve kibernetičkih napada jer smatraju da bi im to narušilo imidž, no istovremeno trpe štetu koja može biti alarmantnih i devastirajućih razmjera. Sve iz razloga što biraju šutjeti pa samim time i ne otkriti detalje napada i ranjivosti kojima su se napadači koristili.

Konkretnije, HackerOne otkriva kroz istraživanje da gotovo dvije trećine organizacija prikriva kad ih se napadne. Zapravo, kao da se nadaju da će problem kibernetičke sigurnosti nestati sam od sebe. Realnost je drugačija, protekle dvije godine bilježi se rekordan broj napada.

Tako da, izborom da se prikrije napad i sanira šteta na adekvatan način, uz pomoć stručnjaka koji o tome znaju više nego kadar unutar tih organizacija, napadači dobivaju dodatne prilike napraviti još veću štetu. Koja se može proširiti na kolateralne žrtve, partnere, klijente, korisnike...

Uostalom, svjedočimo svako toliko da je nakon hakerskog napada "procurio" određeni poveći broj povjerljivih informacija i korisnicima. Također, svako toliko možemo pratiti istraživanja o dark webu, na kojem se pojavljuje rekordan broj privatnih podataka pristiglih upravo nakon proboja u sustave većih organizacija.

A moglo bi biti drugačije, samo da se promijeni način razmišljanja rukovodećih. Ili da ne štede na kibernetičkoj sigurnosti pa, u prvom redu, educiraju zaposlenike. Naime, šokantan je podatak da od svih napadnutih među ispitanicima, njih gotovo dvije trećine pretrpjelo je te napade jer su odgovorne osobe svjesno preskakale određene sigurnosne korake. Kao, primjerice, umjesto zaštićenog službenog, koristili bi privatnu e-mail adresu za prijavu u sustav ili baratanje osjetljivim informacijama.

I, u konačnici, biti transparentan oko tih događaja čini upravo suprotno od onoga što zastarjeli način razmišljanja predstavlja unutar gotovo dvije trećine organizacije. Znači, umjesto narušavanja imidža, on se zapravo popravlja, zapravo reputacija organizacije raste, ne pada.

Još iz kategorije

HUP Komentar: Siječanjska inflacija demantirala narativ o poskupljenjima po uvođenju eura

HUP Komentar: Siječanjska inflacija demantirala narativ o poskupljenjima po uvođenju eura

03.02.2023.

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u siječnju ove godine nepromijenjene su u odnosu na prosinac lani pa godišnja stopa inflacije u siječnju bilježi pad na 12,7% sa 13,1% u prosincu 2022. godine.

Prokletstvo besplatnih servisa koji su toliko popularni da ih je teško monetizirati

Prokletstvo besplatnih servisa koji su toliko popularni da ih je teško monetizirati

30.01.2023.

Amazon troši milijarde američkih dolara na Alexu jer taj glasovni asistent treba masivnu infrastrukturu i istovremeno ne može biti monetiziran. Dakle, dugoročno, rizik se ipak nije isplatio.

Ured – hram uspjeha i kreativnosti?

Ured – hram uspjeha i kreativnosti?

27.01.2023.

Početkom lipnja 2022. u poslovnom svijetu odjeknula je negativna reakcija na Elon Muskov poziv zaposlenicima da se vrate u urede. I u Appleu je moto 'povratak na posao' obvezivao zaposlenike na povratak u urede. U Appleu je to dovelo do velikog nezadovoljstva među zaposlenicima te su neki visokopozicionirani zaposlenici javno dali ostavke, npr. Ian Goodfellows, tadašnji voditelj odjela za strojno učenje. Osnovana je i grupa 'Apple together' koja je optužila upravu da se boji gubitka kontrole.