KOMENTAR: Mnogo je godina iza nas, ali i pred nama

KOMENTAR: Mnogo je godina iza nas, ali i pred nama

Foto: Damir Brkić

Nismo zaboravili, ali smo krenuli u pripremu novog projekta, neke nove lude ideje koju želimo stvoriti pa je podsjećanje na jednu veliku obljetnicu mrvicu kasnije nego inače. Danas je točno devet godina od izlaska ICTbusiness.info portala.

Više stotina tisuća prevoženih kilometara, stotinjak tisuća kilometara zrakoplovom, pedesetak tisuća u vlaku, nešto milja na moru to je rezultat ovih devet godina u kojima smo stvarali sadržaj za ICTbusiness.info, onda smo krenuli s TV emisijom ICTbusiness TV, pa gaming portal Gameperspectives.hr i na kraju je izašao i ICTbusiness.biz na engleskom.

Bilo je i nekih neuspjeha jer smo pokušali s radijskom emisijom, no tada nije išlo no to ne znači da neće. Vidjet ćemo što će se događati u radijskom svijetu. Sve je moguće.

Uskoro se nadamo da će biti vani i jedan novi projekt, koji zahtjeva i tehničke i druge prilagodbe. U međuvremenu krenuli smo s novom TV emisijom „ICT na Ti“ koja je krenula prema TV postajama, a uskoro bi trebala biti i na drugim platformama.

Vratimo se malo brojkama koje nisu spektakularne kao neki portali koji imaju svakojakog sadržaja, ali dosad je objavljeno više od 45 tisuća tekstova, skoro dvjestotinjak TV emisija i priloga, što je ako pogledam unatrag zaista mnogo s obzirom na veličinu tima koji je proizveo sav taj sadržaj.  Ukupno je snimljenog sadržaja oko 10 tisuća fotografija i otprilike 150 TB video materijala.

Hvala svima koji su sudjelovali dosad na projektu, ali i onima koji će doći. Hvala svima koji su ovih godina bili i za i protiv, koji su pomogli savjetom, ali i kritikom. Bilo je i bit će tu još mnogo ljudi, ali i onih koji su kroz ove godine postali i prijatelji. Neću nikoga isticati jer svatko od njih je jako mnogo pomogao u stvaranju ovog što je danas nakon devet godina cijeli ICTbusiness.

Međutim, ipak ćemo se prisjetiti jednog čovjeka, jednog prijatelja koji nažalost već neko vrijeme nije uživo s nama, ali je zaslužan, on bi rekao kriv što su se neke stvari dogodile.

Utjecao je i na mnoge stvari koje su se dogodile i koje će se dogoditi.

Stoga Željko Keserović Kes još jednom veliko hvala!

 

Dražen Tomić

Glavni urednik

Još iz kategorije

Usporava li enkripicija diska PC?

Usporava li enkripicija diska PC?

30.06.2022.

Kriptirani diskovi najbolja su moguća zaštita od nepoželjnih pogleda i da bi ih se probilo, potrebni su mjeseci, godine pa i stoljeća, čak i uz korištenje najmoćnijih računala koja postoje u ovom trenutku. Ali...

Zašto Linux kao operativni sustav ne dominira na desktop PC-ima?

Zašto Linux kao operativni sustav ne dominira na desktop PC-ima?

08.06.2022.

Linux je besplatan i otvoren operativni sustav, koji je kreiran prije više od 30 godina, ali je njegova popularnost počela iznimno rasti tek unazad desetak godina. Uvjetno rečeno jer čini tek 2,35 posto udjela na tržištu.

Kibernetička sigurnost: Što je SBOM i zašto se kompanije sve više njime bave

Kibernetička sigurnost: Što je SBOM i zašto se kompanije sve više njime bave

07.06.2022.

U vrijeme kada korporacije i države trebaju odgovoriti na sve više opasnosti iz softverskog lanca opskrbe, sve važnije postaje imati kvalitetni SBOM.