HT nastavlja omogućavati gospodarski rast i društveni napredak

HT nastavlja omogućavati gospodarski rast i društveni napredak

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U 2021. godini HT ostvaruje ostvarujemo ono što smo planirali i povezujemo Hrvatsku zemlju s mogućnostima koje digitalizacija pruža. Pritom smo nastavili s razvojem poslovanja i dodatno smo ojačali svoju vodeću poziciju: najveća i najbrža 5G mreža u zemlji, najveći udio u dodijeljenom 5G spektru zahvaljujući ulaganju od 130 milijuna kuna, najveća optička mreža kojom pokrivamo 435.000 kućanstava diljem Hrvatske i omogućujemo gigabitne brzine a koja je rezultat rekordnog uvođenja optike, ponovno dobivanje međunarodnih nagrada i priznanja za najbolju mrežu u Hrvatskoj i jednu od najbržih mobilnih mreža u Europi.

Hrvatski Telekom sustavnim ulaganjima predvodi digitalnu transformaciju u Hrvatskoj te smo u proteklih šest godina investirali 10 milijardi kuna, a samo u 2021. planiramo 1,6 milijardi kuna. Provodeći digitalizaciju, stvorili smo prilike za gospodarstvo i poslovni sektor te donijeli značajne koristi hrvatskom društvu, a naša ulaganja izravno su pridonijela razvoju zemlje.

U 2022. i godinama koje slijede digitalizacija će zasigurno igrati još veću ulogu u napretku Hrvatske, a Hrvatski Telekom predan je svojoj ulozi pokretanja tehnološkog razvoja zemlje putem najvećeg uvođenja optike i 5G mreže, kao i pružanjem ključnih ICT usluga, koje su sve ključne poluge budućeg rasta.

Nastavit ćemo pružati najkvalitetniju mrežu i najbolje usluga te sustavno povezivati sve segmente gospodarstva i društva - proizvodnju, poljoprivredu, zdravstvo, školstvo, turizam itd., s prilikama koje digitalizacija pruža, pri čemu ćemo ponovno postavljati nove industrijske standarde. Kao partner od povjerenja predano ćemo pružati podršku našim klijentima, gospodarstvu i društvu kako bi ostvarili svoje ambicije rasta i razvoja te ćemo nastaviti graditi infrastrukturu koja je ključnim dijelom njihovog održivog poslovanja.

Još iz kategorije

Zašto Linux kao operativni sustav ne dominira na desktop PC-ima?

Zašto Linux kao operativni sustav ne dominira na desktop PC-ima?

08.06.2022.

Linux je besplatan i otvoren operativni sustav, koji je kreiran prije više od 30 godina, ali je njegova popularnost počela iznimno rasti tek unazad desetak godina. Uvjetno rečeno jer čini tek 2,35 posto udjela na tržištu.

Kibernetička sigurnost: Što je SBOM i zašto se kompanije sve više njime bave

Kibernetička sigurnost: Što je SBOM i zašto se kompanije sve više njime bave

07.06.2022.

U vrijeme kada korporacije i države trebaju odgovoriti na sve više opasnosti iz softverskog lanca opskrbe, sve važnije postaje imati kvalitetni SBOM.

Video igre su audiovizualna djelatnost i vrlo su jasno regulirane

Video igre su audiovizualna djelatnost i vrlo su jasno regulirane

23.05.2022.

Gaming industrija, odnosno industrija video igara (PC igre, mobilne igre, igre na konzolama i browser/social network igre) jedna je od najbrže rastućih industrija čija vrijednost prelazi brojku od 100 milijardi dolara. Time ova nova industrija premašuje globalnu filmsku i glazbenu industriju, a pametni uređaji unijeli su veliku promjenu u razvoj gaminga i učinili ga omiljenom zabavom za sve, bez obzira na godine.