ICTbusiness TV: Sve seli u digitalni svijet

ICTbusiness TV: Sve seli u digitalni svijet
DepositPhotos / Ilustracija

Pred vama je nova emisija ICTbusiness TV-a koja donosi priče iz digitalnog svijeta jer to je danas osnova poslovanja, Tako je domaći Neostar nakon 35 milijuna kuna ukupnih ulaganja pokrenuo platformu za prodaju rabljenih vozila koja je mnogo više od samog oglasnika, koja je zapravo mjesto gdje kako tvrdi Dimitrije Trbović predsjednik Uprave Neostara prestajete biti broj šasije vašeg vozila nego stvaran kupac sa svim potrebama.

Neostar je istraživanje i konceptualni razvoj nove platforme pokrenuo 2018. godine, a 2019. započeo je i IT razvoj s timom u kojem je bilo 30-ak stručnjaka različitih profila. Vanjski partner u razvoju bio je jedan od najvećih domaćih IT tvrtki i izvoznika Span.

I drugi dio emisije posvećen je velikom ulaganju u Varaždinu i gradnji još jednog velikog podatkovnog centra iza kojeg stoji tvrtka Cratis. Kako ističe Matija Grabar početno ulaganje vrijedno je 10 milijuna eura i to uključuje gradnju zgrade i cjelokupne infrastrukture i opremanje jednog prostora podatkovnog centra zadovoljavati Tier 3 standarde. Izgradit će se nadzorni centar, dovesti telekomunikacijska infrastruktura, električna energija, postaviti agregati i druga potrebna infrastruktura kako bi na početku operativno bilo nešto više od 600 kvadratnih metara specijaliziranog IT prostora.