Umjetna inteligencija

Zoom u suradnji s Anthropic i korištenjem umjetne inteligencije povećati korisničko iskustvo

Zoom u suradnji s Anthropic i korištenjem umjetne inteligencije povećati korisničko iskustvo
Depositphotos / Ilustracija

Zoom je sklopio partnerstvo s AI start-upom Anthropic koji podržava Google, uloživši neobjavljenu sumu u programera. Zoom je iznio planove za integraciju tehnologije tvrtke u svoju platformu za konferencije.

Anthropicov AI pomoćnik Claude bit će integriran sa Zoomovom platformom, uključujući timski chat i sastanke, s početnim slučajem upotrebe koji dolazi s kontaktnim centrom tvrtke. Zoom je izjavio da će suradnja osnažiti njegov pristup AI-u, dizajniran za korištenje njegovih vlasničkih modela, zajedno s vodećim tvrtkama na tom području kao što je Anthropic, za koju tvrdi da pruža najveću vrijednost za potrebe kupaca.

Zapravo, integracija Claudea omogućit će korisnicima Zooma interakcije koje pokreću AI kako bi pružili bolja korisnička iskustva i interakciju. Neotkriveno ulaganje doći će kroz ogranak Zoom Ventures, pomažući razvojnim ciljevima istraživanja i razvoja da stvore upravljive, pouzdane i odgovorne AI sustave velikih razmjera.

Google je prvi put najavio potporu Anthropicu u veljači, ojačavši svoju poziciju na tom polju u odnosu na konkurenciju s Microsoftom. Anthropic je lansirao Claude mjesec dana kasnije, a prošli tjedan je ušao u raspravu o etičkoj upotrebi generativne umjetne inteligencije, dok zabrinutost zbog njenog brzog utjecaja na društvo počinje rasti. Zoomov glavni proizvodni direktor Smita Hashim rekao je da je Anthropicov model pripremljen za pružanje sigurne i odgovorne integracije sa svojim inovacijama.