WhatsApp probio brojku od 2 milijarde aktivnih korisnika

WhatsApp probio brojku od 2 milijarde aktivnih korisnika

Foto: DepositPhotos

Facebook ima razloga za ponos jer WhatsApp koji je kupio 2014. i pritom nije učinio neke značajne promjene s aplikacijom te njenim mogućnostima, ima nevjerojatnih dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno! To je pola milijarde više no 2018. kad ih je bilo 1,5 milijardi.

To je druga Facebookova aplikacija kojoj je to uspjelo jer Facebook aplikacija ima 2,5 milijardi korisnika na mjesečnoj bazi. Malo koga uostalom može čuditi takav uspjeh jer WhatsApp je dostupan za sve platforme, besplatan je i uz pristup internetu nudi apsolutno sve što bi netko trebao, a da se tiče komunikacije u modernom vremenu.

Najbolje od svega, još uvijek je besplatan i ne sadrži oglase, bez obzira što se konstantno navodi da će doći trenutak naplate kad to više neće biti tako. Jer, u Facebooku su svjesni da bi mogućnosti ponude oglašivačima bile neizmjerne. I Facebook će to jako dobro iskoristiti, znaju kako treba raditi s oglašavanjem, što su i dokazali. Na duge staze za Marka Zuckerberga i društvo nema nikakvih problema.

No ono što je vlasnika Facebooka posebno zaintrigiralo kad se odlučio platiti ukupno 22 milijarde američkih dolara za WhatsApp nije bila činjenica da je toliko dostupan na svim platformama i operativnim sustavima, već to što je jednostavan, ne troši mnogo energije i na duže staze iznimno koristi svima koji ga imaju. Upravo zato je WhatsApp jako popularan u zemljama u razvoju, a to je tržište koje se pokušava osvojiti, tržište koje "skriva" još oko milijardu i pol novih korisnika.

I dok je većini njih Facebook ili zabranjen ili "pretežak" za uređaj, WhatsApp je idealan i zadovoljava sve potrebe. Primjerice, samo u Indiji WhatsApp ima oko 400 milijuna korisnika.

Jasno je, Facebook itekako zna što radi i ako se prije koju godinu činilo da neće znati profitirati od onoga čime se bave, odnosno da će biti limitirani brojem ljudi koji pristupaju internetu, to nije tako. Facebook se prilagodio mobilnim platformama, prilagodio se oglašivačima, a i korisnicima. Svi su na dobitku i za kompaniju Marka Zuckerberga predviđa se više nego svijetla budućnost.

Još iz kategorije

VAŽNO: Ulazak u sustav e-propusnica kroz sustav e-Građani isključivo uz osobnu vjerodajnicu

VAŽNO: Ulazak u sustav e-propusnica kroz sustav e-Građani isključivo uz osobnu vjerodajnicu

02.04.2020. komentiraj

Kako je jutros profunkcionirao sustav e-Propusnice o kojem smo već pisali, ali ga i isprobali treba pojasniti neke stvari kako se ulogirati u sustav. Dakle ulogiravanje u sustav je isključivo uz korištenje osobnog certifikata odnosno osobne vjerodajnice uz korištenje nekog primjerice tokena neke od banaka.

Zagrebački potres osjetio se i na internetu

Zagrebački potres osjetio se i na internetu

02.04.2020. komentiraj

Razorni potres magnitude 5.4, koji je zadesio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020. godine, ostavio je posljedice i na Internetu u Republici Hrvatskoj.

Profunkcionirao sustav e-Propusnica

Profunkcionirao sustav e-Propusnica

02.04.2020. komentiraj

Jučer najavljeni sustav e-Propusnica koji je predstavio ministar uprave Ivan Malenica profunkcionira je jutro nešto prije 5 sati ujutro i bili smo među prvima koji smo isprobali kako sustav funkcionira. Sustav je vrlo jednostavan i omogućuje nekoliko načina izdavanja propusnica.