Velika zastupljenost interneta

Velika zastupljenost interneta

Foto: DepositPhotos

Posljednji podaci koje je prikupio Eurostat pokazuju kako je na nivou Europske nije u 2018. godini 85 posto osoba u dobi od 16 do 74 godine u Europskoj uniji (EU) odgovorilo da su se koristili internetom tijekom prethodna tri mjeseca. Taj se udio kretao od 98 posto u Danskoj do 65 posto u Bugarskoj. Hrvatska je i dalje ispod prosjeka EU.

Uporaba interneta brzo se povećala tijekom godina, 2007. iznosila je 57 posto, a u 2012. na 73 posto. Internet je uglavnom korišten za slanje/primanje e-pošte (73 posto) i za pronalaženje informacija o robi i uslugama (70 posto). Većina ljudi također je iskoristila internet za gledanje videosadržaja od komercijalnih ili zajedničkih službi (57 posto), sudjeluje u društvenim mrežama (56 posto), upotrebljava bankovne objekte (54 posto) i traži informacije o zdravlju (52 posto).

Još iz kategorije

Chrome premašio 70 posto udjela na tržištu internet preglednika

Chrome premašio 70 posto udjela na tržištu internet preglednika

09.07.2020. komentiraj

Chrome je uspio premašiti 70 posto udjela na tržištu web internetskih preglednika i na taj način srušiti rekord iz prošlog mjeseca, kad je bilo riječi o 69,2 posto. Ujedno, prvi je put taj internetski preglednik zabilježio udio na tržištu veći od 68 posto prije samo dva mjeseca, što znači da je aktualna kriza pomogla Chromeu da sruši osobne rekorde te pridobije još pokojeg korisnika, otkriva Netmarketshare u svom izvještaju.

Facebook priznao ponovno curenje podataka korisnika

Facebook priznao ponovno curenje podataka korisnika

08.07.2020. komentiraj

Facebook se još jednom našao u centru skandala jer priznali su iz kompanije dijeljenje privatnih informacija neaktivnih korisnika aplikacije “treće strane” duže no što su smjeli. To je priznanje stiglo na službenom blogu i još jednom usmjerilo pažnju prema Marku Zuckerbergu i njegovoj kreaciji.

Samouništavajuće poruke za sve chatove su sad dostupne i u Hrvatskoj

Samouništavajuće poruke za sve chatove su sad dostupne i u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Rakuten Viber najavio je skorašnje uvođenje samouništavajućih poruka u sve oblike chata. Ta je vrsta poruka dosada bila dostupna samo u tajnim chatovima, a uskoro će je korisnici moći koristiti u svim oblicima chata. Jednostavno će postaviti željeno vrijeme nakon kojeg će se poruka sama izbrisati, i to nebitno radi li se o tekstu, fotografiji, video ili drugoj vrsti datoteke.