Trendovi koji definiraju budućnost komunikacije

Trendovi koji definiraju budućnost komunikacije

Rakuten Viber u svojoj analizi ove godine ističe kako je imao penetraciju od 78 posto u segmentu pametnih telefona što ga čini jednom od vodećih komunikacijskih aplikacija na tržištu. Kompanija je u vlasništvu Rakutena, japanskog diva e-trgovine, ima preko 1 milijardu Android preuzimanja diljem svijeta.

Hrvatski korisnici sve više preferiraju slanje poruka, posebice u grupnoj komunikaciji. U prosjeku, svaka osoba u Hrvatskoj sudjeluje u 3 grupna chata. Broj korisnika koji su aktivni u grupama porastao je za 6 posto na godišnjoj razini. Grupni chatovi uzimaju maha zbog svoje sposobnosti okupljanja obitelji, kolega i prijatelja te održavanja osjećaja pripadnosti bez obzira gdje se nalazite.

Značajan porast od 32 posto u broju hrvatskih kanala i zajednica tijekom 2022. ukazuje na to da korisnici redovito prate objave i vijesti svojih omiljenih medija, brendova ili javnih osoba. Kanali su idealna platforma za obavještavanje i angažiranje velikih zajednica pomoću interaktivnog sadržaja koji uključuje ankete, gifove, filtre i stickere.

Viralni i interaktivni, Viber stickeri i filtri, omogućuju korisnicima da se kreativno izraze tijekom razgovora. Viber je lansirao filtre prije više od godinu dana, a dosad su korišteni gotovo milijardu puta. Prihvaćajući rastući trend proširene stvarnosti i vizualnog sadržaja, Viber omogućuje brendovima i organizacijama stvaranje vlastitih filtra i stickera kako bi ojačali svoj imidž i povećali svjesnost o brendu.

Podaci pokazuju da 71 posto potrošača želi na jednostavan način komunicirati s brendovima. Shvaćajući ovu promjenu u ponašanju potrošača, sve više globalnih i hrvatskih brendova okrenulo se Viberu kako bi ostali u kontaktu s publikom, osnažili interakcije te dosegli korisnike tijekom njihovog korisničkog putovanja.

Tvrtke aktivno koriste oglašavanje za povećanje vidljivosti i privlačenje novih kupaca. Tijekom 2022., broj prosječnih mjesečnih impresija oglasa na Viberu dosegao je nevjerojatnih 6 milijardi diljem svijeta, s više od 116 milijuna impresija u Hrvatskoj. Među najuspješnijim ovogodišnjim svjetskim vertikalama na Viberu su: putovanja i ugostiteljstvo koji su porasli za 75 posto, nekretnine za 65 posto, zapošljavanje i obrazovanje za 34 posto, hrana i piće za 23 posto, te moda za 22 posto.

Brendovi pokazuju snažan interes za Viberova rješenja za poslovnu razmjenu poruka kao alat za izgradnju odnosa s potrošačima u njihovoj omiljenoj aplikaciji. U 2022. godini Viber je u Hrvatskoj zabilježio 10 postotni rast u broju chatbotova s preko 80 milijuna razmijenjenih poruka, što pokazuje popularnost jednostavnih, automatiziranih chat sučelja, rast od 103 posto u broju novih računa za poslovne poruke u usporedbi s 2021. godinom, pPovećanje isporučenih poslovnih poruka od 79 posto: promotivne poruke (posebne ponude, popusti) su rasle za 60 posto, transakcijske (potvrde narudžbe, praćenje isporuke, podsjetnici za termine) za 127 posto, a konverzacijske (podrška agenta uživo) za 171 posto. Nagli porast konverzacijskih poruka pokazuje koliko su brendovima i korisnicima važni stvarni razgovori, što svakako pridonosi rastu konverzacijske trgovini.

Tijekom 2022. godine, Viber je napravio korak dalje u svojoj strategiji superaplikacije. Ove je godine Viber predstavio vlastito sigurno i zaštićeno rješenje za prekogranično digitalno plaćanje. Plaćanja putem Vibera omogućuju korisnicima da šalju novac jedni drugima jednostavno kao što šalju poruke. Prvobitno pokrenut u Grčkoj i Njemačkoj, Viber Pay će se uskoro pojaviti i u drugim zemljama, uključujući Hrvatsku. Plaćanje putem Vibera proširuju korisnost aplikacije te će ona postati apsolutno neophodna za stotine milijuna korisnika, a s nadolazećim ažuriranjima – i za tisuće brendova.

Viber će iduće godine napraviti još nekoliko velikih koraka na svom putu prema superaplikaciji. Prvo, aplikacija će brendovima pružiti priliku da sve svoje poslovne informacije, usluge i kanale komunikacije na Viberu čuvaju u jednom meta-poslovnom entitetu te omogućiti korisnicima da još jednostavnije pronađu tvrtke koje su im potrebne i komuniciraju s njima. Dodatno, Viber će uvesti namjensku mapu koja će pomoći korisnicima da organiziraju svoje razgovore s brendovima na način koji im odgovara, poboljšati korisničko iskustvo i povećati vidljivost brendova.

“Naša su ažuriranja velika prekretnica za aplikaciju i postavljaju temelj za buduće značajke koje Viber planira predstaviti kao dio naše “superaplikacija” strategije: povećati korisnost aplikacije za korisnike i proširiti načine na koje se brendovi mogu povezati sa svojom publikom, kako bi donijeli više vrijednosti za obje strane, još brže i u manje koraka“, izjavila je Cristina Constandache, Chief Revenue Officer u Rakuten Viberu.

Još iz kategorije

Zašto ne bi trebali koristiti Instant aplikacije na Android telefonima

Zašto ne bi trebali koristiti Instant aplikacije na Android telefonima

29.01.2023.

Google je još 2016. predstavio instant aplikacije, koje omogućavaju njihovo korištenje na Android uređajima bez potrebe instalacije. Zvučalo je inovativno i zanimljivo, ali posljednji godina stvara poveće probleme u sigurnosnom smislu.

Kreće projekt Fiskalizacija 2.0

Kreće projekt Fiskalizacija 2.0

27.01.2023.

Projekt Fiskalizacija 2.0 - Implementacija sustava za bezgotovinsko plaćanje putem eRačuna s integriranom e-arhivom te naprednog online knjigovodstva u sustavu PDV-a, novi je projekt Ministarstva finacija i Porezne uprave koji treba promijeniti način poslovanja u Hrvatskoj.

Benefiti i rizici korištenja password managera za čuvanje online identiteta

Benefiti i rizici korištenja password managera za čuvanje online identiteta

26.01.2023.

Lozinke su u današnje digitalno doba jednako bitne kao što su bile i prije 30 godina, što znači da je ključno izabrati one koje će se teško 'probiti' i ne koristiti jedne te iste na više, što nije lako. Srećom, postoje upravitelji lozinkama ili password manageri. No, u ovom tekstu donosimo i drugu stranu priče.