TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

Foto: Antonio Jularić

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.

1. Firefox

Iako se teško može nazivati konkurentom za Chrome, najbliži mu je po broju korisnika i to nije nezasluženo. Uostalom, Chrome je "naučio" sve od Mozillina browsera, koji na području mobilnih uređaja nudi razne zanimljivosti. Primjerice, blokira oglase, nudu privatnost kroz Firefox Focus, sinkroniziran je pa sve što imate na desktopu lako prebacite na mobilni uređaj. Nudi mnoštvo dodataka, master lozinku i ukoliko ste Firefox desktop korisnik, nemate što razmišljati.

2. Opera

Brza, jednostavna i troši najmanje energije, prometa, prostora. Za one kojima je to najbitnije, imaju idealno rješenje. Ako pak žele trošiti još manje navedenih stavki, mogu preuzeti Opera Touch. Upravo taj "maleni" browser je i najbrži na tržištu. Zanimljivost je što se uz ovaj internetski preglednik omogućava surfanje jednom rukom, toliko je jednostavan za korištenje.

3. Brave

Ako vam je najbitnije blokirati oglase, onda je ovo browser za vas. Uz to uključuje i HTTPS posvuda, pa je samim time i sigurniji. Od zanimljivosti, nudi i dodavanje raznih mogućnosti plaćanja pa za one koji vole mobilne kupovine Brave postaje dodatno primamljiviji browser.

4. Kiwi Browser

Baziran je na Chromeu pa podsjeća na njega, ali nudi "ad blocker" i Night mod. Tako nešto nije dovoljno za privući korisnike, ali to nije sve. Vijesti se nude na nekoliko svjetskih jezika, a omogućava se i prebacivanje adres bara s vrha na dno prozora pa je daleko lakše prebacivati se sa stranice na stranicu. Također, nudi mogućnosti surfanja jednom rukom.

5. Dolphin Browser

Upravljačka ploča je sa strane i to ga čini posebnim, kao i mode "cijelog ekrana", tabovi, "noćni mod", desktop mod, inkognito način rada i mogućnost surfanja bez da se ijedna fotografija ili video "loadaju". Za one koji žele potpunu kontrolu surfanja i načina na koji pregledavaju sadržaj, vjerojatno je ovaj browser najbolje rješenje.

Još iz kategorije

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

23.09.2019. komentiraj

Firefox je napokon omogućio svim korisnicima mjeru zaštite protiv trackinga, najavljenu još u listopadu prošle godine. Naime, s verzijom Firefox 69 stigla je obrana protiv napasti koja posljednjih godina čini podosta štete po pitanju privatnosti korisnicima raznih internetskih preglednika, ne samo ovog Mozillinog.

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

23.09.2019. komentiraj

Facebook je tijekom drugog kvartala ove godine bilježio 2,41 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani, no u sjevernoj Americi taj pozitivni trend jedva da vrijedi.

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.