TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

Foto: Antonio Jularić

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.

1. Firefox

Iako se teško može nazivati konkurentom za Chrome, najbliži mu je po broju korisnika i to nije nezasluženo. Uostalom, Chrome je "naučio" sve od Mozillina browsera, koji na području mobilnih uređaja nudi razne zanimljivosti. Primjerice, blokira oglase, nudu privatnost kroz Firefox Focus, sinkroniziran je pa sve što imate na desktopu lako prebacite na mobilni uređaj. Nudi mnoštvo dodataka, master lozinku i ukoliko ste Firefox desktop korisnik, nemate što razmišljati.

2. Opera

Brza, jednostavna i troši najmanje energije, prometa, prostora. Za one kojima je to najbitnije, imaju idealno rješenje. Ako pak žele trošiti još manje navedenih stavki, mogu preuzeti Opera Touch. Upravo taj "maleni" browser je i najbrži na tržištu. Zanimljivost je što se uz ovaj internetski preglednik omogućava surfanje jednom rukom, toliko je jednostavan za korištenje.

3. Brave

Ako vam je najbitnije blokirati oglase, onda je ovo browser za vas. Uz to uključuje i HTTPS posvuda, pa je samim time i sigurniji. Od zanimljivosti, nudi i dodavanje raznih mogućnosti plaćanja pa za one koji vole mobilne kupovine Brave postaje dodatno primamljiviji browser.

4. Kiwi Browser

Baziran je na Chromeu pa podsjeća na njega, ali nudi "ad blocker" i Night mod. Tako nešto nije dovoljno za privući korisnike, ali to nije sve. Vijesti se nude na nekoliko svjetskih jezika, a omogućava se i prebacivanje adres bara s vrha na dno prozora pa je daleko lakše prebacivati se sa stranice na stranicu. Također, nudi mogućnosti surfanja jednom rukom.

5. Dolphin Browser

Upravljačka ploča je sa strane i to ga čini posebnim, kao i mode "cijelog ekrana", tabovi, "noćni mod", desktop mod, inkognito način rada i mogućnost surfanja bez da se ijedna fotografija ili video "loadaju". Za one koji žele potpunu kontrolu surfanja i načina na koji pregledavaju sadržaj, vjerojatno je ovaj browser najbolje rješenje.

Još iz kategorije

Snažan rast digitalne prodaje karata

Snažan rast digitalne prodaje karata

05.10.2022.

Vrijednost globalne prodaje digitalnih karata dosegnut će 1,4 trilijuna dolara 2027. godine; u odnosu na 768 milijardi dolara u 2022., prema novoj studiji Juniper Researcha. Ovaj rast od 78 posto u sljedećih 5 godina predstavlja snažan oporavak od teškog utjecaja pandemije COVID-19; potaknut stalnim uspjehom beskontaktnog plaćanja.

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

05.10.2022.

Šesta međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u periodu od 27. do 29. rujna 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je doniela veliki broj pratećih događanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i sudjelovanja jednih od najboljih bijelih hakera iz regija

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

05.10.2022.

Objavljena je nova verzija mobilne aplikacije mPorezna koja omogućava upravljanje ovlaštenjima i dostupna na Google Play Store-u, App Store-u i AppGallery.  Broj jedinstvenih korisnika na portalu e-Građani je blizu 1.7 milijuna, dok ukupni broj prijava prelazi 108 milijuna, što zapravo znači da su toliko puta manje građani išli do nekog šaltera i prikupljali ili donosili razne potvrde i papire.