Tinejdžeri od svih društvenih medija najviše vole YouTube

Tinejdžeri od svih društvenih medija najviše vole YouTube

Foto: Antonio Jularić

Američki tinejdžeri imaju poprilično drugačije navike no što imaju njihovi vršnjaci diljem svijeta, ponajprije jer poveći dio noviteta dolazi prvo njima u ruke, uz to su s engleskog govornog područja, životni standard im je iznad svjetskog prosjeka pa kao takvi uvelike pokazuju što će kroz godine biti vrlo vjerojatno hit u svijetu. A to je trenutno YouTube!

Prema istraživanju Pew Research Centera, 85 posto američkih tinejdžera koristi YouTube, a njih 32 posto koristi ga najčešće kad boravi online. Na drugom je mjestu Instagram, na trećem Snapchat i tek onda stiže Facebook, koji polako, ali sigurno gubi korak kad je riječ o američkim tinejdžerima.

Ipak, radovati se može Twitter, koji kod američke mladosti još uvijek ima prostor, zajedno s Tumblrom i Redditom. No, YouTube itekako iznenađuje pozicijom, što znači da za bližu budućnost ta platforma nema straha, unatoč činjenici da nije otvorena, pristupačna i kreatorima sadržaja isplativa kao prije pet ili deset godina.

Još iz kategorije

Za eHZMO čak 166 milijuna iz EU fondova

Za eHZMO čak 166 milijuna iz EU fondova

14.02.2020. komentiraj

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Modernizacija IKT podrške Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – eHZMO“, ukupne vrijednosti 166.571.000,00 kn, od toga se 141.585.350,00 kn sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak iz vlastitih sredstava.

Aplikacijom Keks Pay služi se više od 100.000 korisnika, više od 80 milijuna kuna vrijedne transakcije – prosjek 46 kuna

Aplikacijom Keks Pay služi se više od 100.000 korisnika, više od 80 milijuna kuna vrijedne transakcije – prosjek 46 kuna

13.02.2020. komentiraj

Otkako je prije nešto više od jedne godine ponudila Keks Pay, Erste banka bilježi 100.000 korisnika aplikacije koja se, osim za besplatno slanje i primanje novca, pokazala idealnom za rješavanje niza situacija vezanih uz zajedničko skupljanje novca i dijeljenje troškova među prijateljima. Od ukupnog broja korisnika aplikacije Keks Pay 75 posto klijenti su drugih banaka, a 25 posto njih ima račun otvoren u Erste banci. Do sada je aplikacijom Keks Pay inicirano nešto više od 80 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 46 kuna.

GeForce NOW je dosad najkonkretnija gaming cloud platforma

GeForce NOW je dosad najkonkretnija gaming cloud platforma

12.02.2020. komentiraj

Nvidia proteklih nekoliko godina radi na grafičkim karticama koje mogu streamati igre na internetu tako da efektivno prebacuju dio moći gaming računala na korisnikov nešto slabiji uređaj, koji pak može biti PC, MacBook, pametni telefon ili tablet.