Stižu oglasi u YouTube Shorts

Stižu oglasi u YouTube Shorts

Foto: DepositPhotos

Zbog činjenice da su YouTube Shorts dobili značajan zamah tijekom prošle godine, Google je počeo eksperimentirati s oglasima na njemu, što će vjerojatno biti novi prostor za kompanijino stvaranje prihoda od oglašavanja.

U početku će se vjerojatno vidjeti oglase za instalaciju aplikacije i druge promocije, što je dio testiranja.

"Iako je sve još uvijek u ranoj fazi, ohrabreni smo početnim povratnim informacijama i rezultatima oglašivača", rekao je Googleov glavni poslovni direktor Philipp Schindler u pozivu za investitore, koji su sasvim sigurno zadovoljno trljali ruke.

Inače, Shorts je pokrenut u rujnu 2020. kako bi se suprotstavio TikToku koji je u tom trenutku nudio 15-sekundne videozapise, a proširio se na Sjedinjenje Američke Države u ožujku 2021. Stoga, reakcija je morala biti ekspresna. I jest...

Platforma sada u prosjeku ima preko 30 milijardi pregleda dnevno, što je više od četiri puta više u odnosu na prošlu godinu.

"Kao što smo uvijek radili s proizvodima, prvo se usredotočavamo na stvaranje izvrsnog korisničkog iskustva, a s vremenom ćemo raditi na izgradnji unovčavanja", izjavio je izvršni direktor (CEO) Alphabeta i Googlea Sundar Pichai.

Ipak, uz ove pozitivne najave, ima i negativnih. Naime, YouTube je u prvom kvartalu ove godine promašio očekivanja, ostvarivši prodaju od 6,87 milijardi američkih dolara u usporedbi sa 7,48 milijardi dolara koliko su investitori očekivali. Matična kompanija Alphabet također je poslovala ispod zacrtanog cilja sa 68,01 milijardi dolara prihoda, što je svejedno osam posto bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Uz YouTube Shorts, svijetla točka bila je pretplatnička usluga YouTube TV koja "i dalje donosi značajan rast prihoda". Pichai se pohvalio da korisnici gledaju više od 700 milijuna sati YouTube sadržaja dnevno na povezanim televizorima te da će YouTube ove godine predstaviti nove značajke pametnih telefona za povezane televizore koje će korisnicima olakšati komentiranje i dijeljenje sadržaja.

Još iz kategorije

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

30.06.2022.

Linuxov botnet malware poznat kao XorDdos porastao je u aktivnosti za 254 posto tijekom posljednjih šest mjeseci, prema najnovijem istraživanju Microsofta.

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

29.06.2022.

Vodeće udruženje za digitalna plaćanja u EU (The European Digital Payments Industry Alliance – EDPIA) jučer poslijepodne u Bruxellesu je na konferenciji Transformacija digitalnih plaćanja: Bolji uvjeti za građane (Payments Transformed: A Better Deal for Citizens) okupilo najvažnije predstavnike financijske industrije i europskih krovnih politika s ciljem razvoja jedinstvenog tržišta digitalnih plaćanja na razini cijele Europske Unije.

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

29.06.2022.

Povodom završetka projekta „Grow2CERT - Povećanje zrelosti Nacionalnog CERT-a za čvršću suradnju u zajednici kibernetičke sigurnosti“ CARNET-ov Nacionalni CERT - odjel za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, predstavio je rezultate projektnih aktivnosti provedenih od listopada 2019. godine.