Snažan rast digitalne prodaje karata

Snažan rast digitalne prodaje karata

Foto: DepositPhotos

Vrijednost globalne prodaje digitalnih karata dosegnut će 1,4 trilijuna dolara 2027. godine; u odnosu na 768 milijardi dolara u 2022., prema novoj studiji Juniper Researcha. Ovaj rast od 78 posto u sljedećih 5 godina predstavlja snažan oporavak od teškog utjecaja pandemije COVID-19; potaknut stalnim uspjehom beskontaktnog plaćanja.

Međutim, istraživanje je identificiralo trenutnu fragmentaciju tržišta, gdje korisnici ne mogu koristiti isti način plaćanja u različitim područjima prijevoza i događanja, kao čimbenik koji ograničava rast i kvalitetu korisničkog iskustva. Prodaja karata za podzemnu željeznicu i autobus najbrže je rastući segment digitalne prodaje karata, a vrijednost transakcije trebala bi porasti za više od 200 posto u sljedećih 5 godina. Istraživanje preporučuje da se dobavljači usredotoče na razvoj integriranih beskontaktnih sustava za različite scenarije prijevoza, kao što su autobus, vlak i mikromobilnost, kako bi se razbila fragmentacija svojstvena trenutnom tržištu.

„Dobavljači ulaznica moraju slijediti strategije, kao što je prodaja ulaznica na temelju računa, gdje se bilo koja vrsta plaćanja može povezati s računom u pozadinskom uredu. Uklanjanjem prepreka, prodavači će ubrzati digitalnu tranziciju u prodaji karata i ubrzati početak mobilnosti kao usluge,” objasnio je koautor istraživanja Damla Sat.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da će vrijednost ulaznica za digitalne događaje premašiti 230 milijardi dolara 2027., s nešto manje od 100 milijardi dolara 2022.; što predstavlja brzi rast od 137 posto, kako događaji prelaze na beskontaktni ulaz kako bi se poboljšalo svakodnevno iskustvo i smanjili troškovi. Istraživanje preporučuje da dobavljači ponude dodatne poticaje, kao što su kolekcionarske digitalne ulaznice iskovane kao NFT (nezamjenjivi tokeni), kako bi poboljšali iskustvo obožavatelja.

Još iz kategorije

Najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2022. godini

Najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2022. godini

09.12.2022.

Na temelju pretraživanja tijekom 2022. godine, Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove. Invazija Rusije na Ukrajinu koja je započela u veljači 2022. izazvala je niz negativnih posljedica na globalnoj razini, a posebno je snažno utjecala na tržišta energije i hrane.

Amazon Prime Video preuzeo prvo mjesto od Netflixa

Amazon Prime Video preuzeo prvo mjesto od Netflixa

09.12.2022.

Parks Associates objavio je svoj ažurirani popis 10 najboljih američkih pretplatničkih over-the-top (OTT) video usluga, na temelju procijenjenog broja pretplatnika do rujna 2022. iz tvrtke OTT Video Market Tracke. Istraživačka tvrtka tako je analizirala tržište i pokazala da 83 posto širokopojasnih kućanstava ima barem jednu OTT uslugu, a 23 posto prihvaća devet ili više pretplata.

Microsoft i LinkedIn predstavili program za stjecanje digitalnih vještina kojim se planira obuhvatiti 10 milijuna ljudi

Microsoft i LinkedIn predstavili program za stjecanje digitalnih vještina kojim se planira obuhvatiti 10 milijuna ljudi

05.12.2022.

Microsoft i LinkedIn predstavili su sljedeće korake u programu Vještine za posao (Skills for Jobs), koji uključuju besplatan pristup do 350 novih tečajeva i šest novih certifikata za šest najtraženijih poslova (Career Essentials) u digitalnom gospodarstvu.