Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom "paketu".

Najava dolazi manje od mjesec dana otkako je druga društvena aplikacija, Telegram, predstavila sličnu uslugu za one koji žele dodatne značajke. Naravno, korisnike sad malo zabrinjava takva situacija jer ostaje dojam da ako ne plate, neće dobiti željenu korisničku podršku. Ili, bolje rečeno, pravovremenu. Ali, to tek treba vidjeti...

Nova Snapova premium usluga zove se Snapchat+ i dostupna je u Snapchatu za 3,99 američkih dolara mjesečno. Također, za razliku od Telegrama koji je već obavijestio korisnike o tome što će dobiti za premium razinu, Snapova je najava prilično nejasna i kao takva izaziva kritike.

Prema onome što navode u kompaniji, Snapchat+ će ponuditi "kolekciju ekskluzivnih, eksperimentalnih i značajki prije izdavanja." A što se tiče obrazloženja iza premium paketa, u Snapu tvrde da će pretplata pomoći kompaniji pružiti korisnicima spremnima platiti nove Snapchat značajke i "prioritetnu podršku".

Za sada će Snapchat+ biti dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Australiji, Novom Zelandu, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Međutim, Snap je potvrdio planove da s vremenom proširi dostupnost premium usluge na više zemalja.

Vjerojatno, radi se o testiranju tržišta jer ako na tako razvijenima i bogatima ne prođe ova ideja, teško da će proći igdje drugdje. Nije baš obećavajuće ni to što se praktički ništa detaljnije ne zna o cijeloj priči...

Ujedno, potez je to kojim se želi monetizirati Snapchat, koji je vrlo vjerojatno stigao do svog "plafona" i posljednjih godina "vrti" se na oko 300 milijuna korisnika dnevno.

Još iz kategorije

Snažan rast digitalne prodaje karata

Snažan rast digitalne prodaje karata

05.10.2022.

Vrijednost globalne prodaje digitalnih karata dosegnut će 1,4 trilijuna dolara 2027. godine; u odnosu na 768 milijardi dolara u 2022., prema novoj studiji Juniper Researcha. Ovaj rast od 78 posto u sljedećih 5 godina predstavlja snažan oporavak od teškog utjecaja pandemije COVID-19; potaknut stalnim uspjehom beskontaktnog plaćanja.

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

05.10.2022.

Šesta međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u periodu od 27. do 29. rujna 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je doniela veliki broj pratećih događanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i sudjelovanja jednih od najboljih bijelih hakera iz regija

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

05.10.2022.

Objavljena je nova verzija mobilne aplikacije mPorezna koja omogućava upravljanje ovlaštenjima i dostupna na Google Play Store-u, App Store-u i AppGallery.  Broj jedinstvenih korisnika na portalu e-Građani je blizu 1.7 milijuna, dok ukupni broj prijava prelazi 108 milijuna, što zapravo znači da su toliko puta manje građani išli do nekog šaltera i prikupljali ili donosili razne potvrde i papire.