Skype omogućio video sastanke bez registracije korisnika

Skype omogućio video sastanke bez registracije korisnika

Skype se odlučio olakšati korištenje svojih usluga onim korisnicima koji nisu registrirani ili prijavljeni na njih, što znači da se mogu lakše uključiti na video pozive. Nešto slično nudi konkurentski Zoom, kojem se popularnost vinula u nebesa otkako vlada pandemija koronavirusa.

Samim time, oni koji koriste Skype ne moraju više razmišljati ima li ga "druga strana" i na taj način komunikacija je daleko jednostavnija za sve. Čak ni osoba koja pokreće video poziv ne mora imati korisnički račun, što dovoljno govori samo po sebi koliko je daleko Microsoft otišao da bi proširio i pojednostavio korištenje Skypea.

Novitet se zove Meet Now (hrv., sastanimo se sad) i u Skypeu ga opisuju kao "način za povezivanje bez ikakvih komplikacija". Zanimljivost je da ne treba ni preuzimati nikakav softver već je dovoljno otići na web stranicu i započeti video poziv uz nekoliko klikova započeti komunikaciju.

Dakle, potrebno je otići na ovu web stranicu (LINK: https://www.skype.com/en/free-conference-call/), kreirati konferenciju i potom poslati unikatni link preko kojeg će se u nju priključiti sve osobe za koje želite da se priključe. Poprilično jednostavno i funkcionalno te se treba nadati da Skype od toga neće odustati i kad ova kriza završi te se gotovo četiri milijarde izoliranih ljudi diljem svijeta vrati svojim svakodnevnim obvezama i aktivnostima, kao u vrijeme prije koronavirusa.

Za one koji imaju Skype korisnički račun, kao i potreban softver, ništa se ne mijenja. Generira im se potreban link, koji potom prosljeđuju osobama s kojima đele započeti komunikaciju. Ukratko, jednostavno u svakom smislu.

Brz je ovo odgovor na Zoom i ostat će uvijek "u zraku" pitanje bi li se Microsoft odlučio povući ga da se "niotkuda" nije pojavio novi konkurent na tržištu. Možda i bi, no to nećemo saznati jer kroz sve ove godine koliko se Skype nalazi na tržištu, nismo svjedočili ovakvoj jednostavnosti. Iz tog je kuta kriza ipala kao nešto pozitivno.

Na kraju, link koji se dobije nema rok trajanja, a razgovori koji su obavljeni, čuvaju se do 30 dana, što je također iznimno korisno. Na ovaj način, Skype bi mogao dodatno povećati svoju popularnost. Naime, Zoomu su ove mogućnosti u tome svakako pomogle...

Još iz kategorije

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

02.06.2020. komentiraj

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan. Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

02.06.2020. komentiraj

Facebookova interna grupa NPE Team, koja djeluje unutar odjela istraživanja i razvoja (R&D), kreirala je novu aplikaciju nazvanu CatchUp. Ona olakšava prijateljima i obitelji u Sjedinjenim Američkim Državama koordinirati telefonske pozive ili organizirati pozive u kojima sudjeluje do osam osoba.

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!