INTERNETSKLA TRGOVINA

Proizvodi koji najbrže rastu u online prodaji

Proizvodi koji najbrže rastu u online prodaji
Depositphotos

Proizvodi koji se tradicionalno povezuju s e-trgovinom još uvijek su među najbrže rastućim segmentima u globalnoj online prodaji, ali i druge kategorije proizvoda također se kreću online velikom brzinom. Prema Statista Market Insights, online prodaja potrošačke elektronike i odjeće i dalje je brzo rasla kao udio u ukupnoj prodaji, dok su se hardver i namještaj - uključujući njihove praktične isporuke - također etablirali kao roba koja se prodaje online.

Otprilike svaki četvrti kućanski aparat također se već kupuje online prema podacima, a očekuje se da će taj udio porasti na 34 posto do 2027. godine.

Predviđa se da će luksuzna roba, čiji udio internetske prodaje trenutno ima nisku dvoznamenkastu brojku, pokazivati jedan od najbržih rasta do 2027. Ljepota i osobna njega, također novije tržište za e-trgovinu, očekuje se rast internetske prodaje za četvrtina.

Hrana – potencijalno posljednja granica za e-trgovinu – još uvijek treba dugo postati globalno. Dok neke zemlje već troše jedan od pet dolara svog proračuna za trgovinu namirnicama na internetu, predviđa se da će globalni udio prodaje hrane u e-trgovini iznositi samo 6 posto globalne prodaje hrane u 2027. godini.