Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Huawei je danas održao svoj Developer Webinar na kojem je predstavljeno unaprijeđeno rješenje za e-trgovinu. Povećanje obujma prodaje e-trgovina s 2,39 bilijuna dolara u 2018. godini na 3,46 bilijuna dolara u 2019. godini pokazuje kako sve više trgovaca i potrošača gleda online streamove za prodaju i kupnju proizvoda, a očekuje se da će ovakav tip e-trgovine nastaviti zauzimati sve veći udio u maloprodajnom sektoru. Huaweijevo inovativno rješenje stvoreno je kako bi pomoglo programerima ponuditi više mogućnosti na brzo rastućem tržištu e-trgovine, a trgovcima osigurati vrhunsko iskustvo live streaminga: lakše, brže i jednostavnije. Streaming uživo ima daleko uspješniju stopu konverzije korisnika u usporedbi s tradicionalnom e- trgovinom i učinkovitiji je u poticanju prodaje i izgradnji lojalnosti.

„Pandemija nas kao potrošače prisiljava da mijenjamo svoje ponašanje zbog raznih zastoja i ograničenja. Online potražnja porasla je zahvaljujući velikom broju dostupnih proizvoda i kategorija, a u svim industrijama digitalno je postalo primarna djelatnost“, rekao je Dafitijev voditelj za proizvodnu i poslovnu inteligenciju Roosevelt Nascimento, jedan od partnera koji je držao govor tijekom događaja.

U naprednom rješenju za streaming uživo, Huaweijev komplet za virtualizaciju uređaja omogućuje da različiti uređaji s kamerama postanu dodatne kamere pametnog telefona, omogućujući jednostavno prebacivanje između svake od njih. Jednim dodirom ekrana telefona koji upravlja prijenosom moguće je prikazati proizvode iz više uglova i održati publiku u zainteresiranom. Tehnologija je cjenovno isplativa, a upravljanje kroz samo jedan uređaj je iznimno lagano.

Rješenje također integrira Huawei HiAI kako bi poboljšao iskustvo e-trgovine uživo omogućujući prodaju temeljenu na prethodno definiranim scenarijima. Pomoću pozadinske obrade u stvarnom vremenu digitalne zamjene pozadine odvijaju se prema različitim scenarijima, pružajući publici prirodne i intuitivne demonstracije proizvoda.

Uz Huaweijeve AR mogućnosti koje su također integrirane u novo rješenje proizvodi se sada mogu prikazivati na još jasniji način. Primjerice, moguće je prikazati unutarnju strukturu pametnog telefona kako bi se dao detaljan uvid u dizajn i izradu.

S obzirom na to da bi prekid veze doveo do zamrzavanja kadra, što može biti neugodno tijekom prijenosa uživo, poboljšane mogućnosti Huaweijeve 5G i Wi-Fi mreže mogu smanjiti latenciju i povećati brzinu preuzimanja kako bi se osiguralo pouzdanije i brže iskustvo gledanja uživo.

Sve prethodno navedene tehnologije međusobno su kombinirane kako bi prijenosi uživo bili izvodljiviji, napredniji i profesionalniji za svakodnevne korisnike. Na webinaru je predstavljen i "Pilot Collaboration Program" koji je osmišljen kako bi podržao programere koji žele izgraditi naprednija rješenja za streaming uživo. Huawei će financirati pet globalnih partnera i pomoći im da otvore nove poslovne prilike u e-trgovini uživo putem inovativnog HMS Core-a, ističu iz Huaweija.

Još iz kategorije

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.

Google i Hrvatska turistička zajednica omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske

Google i Hrvatska turistička zajednica omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske

17.09.2020. komentiraj

Hrvatska je jedna od zemalja s najvećim brojem predmeta nematerijalne kulturne baštine na popisu UNESCO-a, a kroz suradnju Google Arts & Culture i Hrvatske turističke zajednice omogućen je online uvid u bogatu hrvatsku nematerijalnu baštinu koja je od sada dostupna na linku (g.co/travelcroatia) na hrvatskom i engleskom jeziku. U projektu sudjeluju i Muzej za umjetnost i obrt te Muzej Sinjske alke koji su tako postali dijelom više od 2000 kulturnih institucija iz 80 zemalja koje sudjeluju u projektu Google Arts & Culture.