Musk najavio plaćanje za određene Twitter funkcije

Musk najavio plaćanje za određene Twitter funkcije

Foto: DepositPhotos

Elon Musk je detaljno opisao planove za povećanje naknada za pretplatu na Twitter uz uvođenje mjesečne naknade za plavu kvačicu koja označava da je račun verificiran. Novi vlasnik Twittera iskoristio je platformu kako bi se usprotivio trenutnom besplatnom sustavu provjere, za koji je BBC News izvijestio da je uveden 2009. kako bi se spriječilo lažno predstavljanje korisnika visokog profila.

Musk planira spojiti naknadu za provjeru s cijenom svoje premium usluge Blue pretplate, povećavajući mjesečnu naknadu s 4,99 USD na 8 USD. Plan se suočio s reakcijom mnogih trenutačno provjerenih korisnika zbog mogućnosti da bilo tko plati za pečat odobrenja.

Twitterov bivši voditelj globalnih komunikacija Nu Wexler rekao je za BBC News da bi plaćena provjera mogla pogoršati probleme s dezinformacijama, jer je plava kvačica bila sredstvo za novinare, akademske istraživače i druge da filtriraju pogrešne ili nekvalitetne detalje. Muskov potez da poveća naknade za pretplatu ima za cilj ojačati Twitterove financije, smanjujući njegovu ovisnost o oglašavanju u vrijeme kada mnoge tvrtke smanjuju zbog globalnih gospodarskih neizvjesnosti.

Još iz kategorije

Kibernetički kriminalci sve češće koriste metode glasovnog phishinga za proboje sustava

Kibernetički kriminalci sve češće koriste metode glasovnog phishinga za proboje sustava

28.11.2022.

Kibernetički kriminalci u sve  se većoj mjeri okreću prema hibridnim metodama phishing napada koji kombiniraju e-mail i glasovne forme poznate kao 'vishing' ili 'voice/glasovni phishing'. Na taj način uspijevaju se probiti u korporativne mreže kako bi postavili temelje za ransomware ili neke druge hakerske napade vezane uz krađu podataka.

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

26.11.2022.

Kibernetički napadi su sve brojniji i intenzivniji, dnevno se bilježi čak do sedam milijuna kibernetičkih napada. Motivi ovih napada su razni – od financijskih iznuda, krađa podataka pa sve do kontrole vitalnih resursa. Vrijeme u kojem živimo i ratovi kojima, nažalost, svjedočimo više ne uključuju samo konvencionalno oružje, već i puno sofisticiranije, kibernetičko.

Suradnja SAD-a i Hrvatske u borbi protiv kibernetičkog kriminala

Suradnja SAD-a i Hrvatske u borbi protiv kibernetičkog kriminala

25.11.2022.

Hrvatska delegacija predvođena ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenica boravila je na studijskom putovanju u Sjedinjenim Američkim Državama posvećenom borbi protiv kibernetičkog kriminala.