Musk najavio plaćanje za određene Twitter funkcije

Musk najavio plaćanje za određene Twitter funkcije
DepositPhotos

Elon Musk je detaljno opisao planove za povećanje naknada za pretplatu na Twitter uz uvođenje mjesečne naknade za plavu kvačicu koja označava da je račun verificiran. Novi vlasnik Twittera iskoristio je platformu kako bi se usprotivio trenutnom besplatnom sustavu provjere, za koji je BBC News izvijestio da je uveden 2009. kako bi se spriječilo lažno predstavljanje korisnika visokog profila.

Musk planira spojiti naknadu za provjeru s cijenom svoje premium usluge Blue pretplate, povećavajući mjesečnu naknadu s 4,99 USD na 8 USD. Plan se suočio s reakcijom mnogih trenutačno provjerenih korisnika zbog mogućnosti da bilo tko plati za pečat odobrenja.

Twitterov bivši voditelj globalnih komunikacija Nu Wexler rekao je za BBC News da bi plaćena provjera mogla pogoršati probleme s dezinformacijama, jer je plava kvačica bila sredstvo za novinare, akademske istraživače i druge da filtriraju pogrešne ili nekvalitetne detalje. Muskov potez da poveća naknade za pretplatu ima za cilj ojačati Twitterove financije, smanjujući njegovu ovisnost o oglašavanju u vrijeme kada mnoge tvrtke smanjuju zbog globalnih gospodarskih neizvjesnosti.