Mozilla priprema redizajn Firefoxa

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

Mozilla radi na osvježavanju dizajna Firefox internetskog preglednika i interno taj projekt naziva Photon. Nastavak je to prethodnog projekta, koji datira još iz studenoga 2017. i zvao se Proton. Dakle, tri godine se po pitanju bitnijih promjena dizajna nije ništa radilo. Stoga, vrijeme je.

Firefox 57 bio je ta posljednja verzija i iako se nakon nje činilo nekoliko promjena, to nije "to". Primjerice, kontroverzni "adress bar" predstavljen je s Firefox 75 Stable i nije naišao na odobravanje korisnika, no riječ je o jednom potpunom zaokretu u odnosu na prijašnji izgled pa se ta promjena itekako računa kao jedna koja se tiče dizajna browsera.

Što će sve točno stići u dogledno vrijeme nije potpuno poznato, ali neki su detalji poznati, kao i onaj najbitniji - da će do promjene svakako doći. Primjerice, Mozilla je kreirala meta bug na Bugzilli kako bi pratila sve promjene. Upravo bugovi o kojima se obavijestilo govore i o tome što će se sve sigurno mijenjati pri detaljnom osvježavanju browsera:

- "address bar" i "tabs bar"

- glavni Firefox izbornik

- Infobars

- Doorhangers

- Context Menus

- Modals

Planirani redizajn stići će vrlo vjerojatno s Firefox 89 18. svibnja ove godine, ali to tek treba biti službeno potvrđeno. Također, ono što se zna jest da će FIrefox izgledati modernije i nuditi bolje iskustvo korisnicima. Naravno, preglednik će biti brži, sigurniji i više personaliziran.

Ali, sve ćemo uistinu znati tek kad Mozilla odluči ponuditi neke konkretnije i službenije informacije o novitetima koji se spremaju za treći najkorišteniji internetski preglednik na svijetu. Obzirom na sva dosadašnja iskustva, vjerojatno će biti podosta inovacija, koje će potom konkurencija kopirati. Time bi Mozilla potvrdila status originalne kompanije, čiji rad od najranijih početaka ide ukorak s vremenom te postavlja trendove.

Još iz kategorije

Prijavite se na drugi Job Fair Meetup i druženjem dođite do posla

Prijavite se na drugi Job Fair Meetup i druženjem dođite do posla

17.04.2021.

Baza životopisa za drugi po redu Job Fair Meetup službeno je otvorena! 55 vrhunskih poduzeća predstavit će se na   Fakultetu elektrotehnike i računarstva ili u Klubu studenata elektrotehnike od 10. do 14. svibnja 2021. godine, stoga prijavite se  već  danas  i  osigurajte  svoje  mjesto!

Pandemija koronavirusa utjecala na percepciju direktora tvrtki oko kibernetičke sigurnosti

Pandemija koronavirusa utjecala na percepciju direktora tvrtki oko kibernetičke sigurnosti

16.04.2021.

Malo koja prijetnja je utjecala na životnu svakodnevicu kao pandemija koronavirusa, zbog koje su milijuni bili primorani raditi od kuće, tisuće biznisa jednostavno je stalo, usporilo rad ili se ugasilo, a sa silnim problemima te vrste stigli su i novi izazovi.

Zabrinjavajući porast cyber kriminala u SAD-u

Zabrinjavajući porast cyber kriminala u SAD-u

16.04.2021.

Kibernetički kriminalci u Sjedinjenim Američkim Državama imaju podosta uspjeha, što potvrđuju podaci FBI-a, prezentirani od  strane Stock Apps. Naime, gubici prouzrokovani kriminalom te vrste u prošloj su godini načinili štetu od 4,2 milijarde američkih dolara!