Microsoft Teams uvodi mogućnost nadgledanja privatnih razgovora korisnika

Microsoft Teams uvodi mogućnost nadgledanja privatnih razgovora korisnika

Foto: Antonio Jularić

Microsoft iz dana u dan poboljšava Teams platformu i najnoviji najavljeni dodatak zasigurno ide u tom smjeru napretka. Jer, dodaje se “Supervised Chat” (hrv. nadgledanje razgovora) mogućnost kako bi se bolje nadgledali privatni razgovori i spriječili bilo kakvi eventualni incidenti, nepravilnosti i situacije u kojima bi neka organizacija mogla doživjeti štetu.

Pod time se ne misli isključivo na korporativni svijet već i na druge organizacije ili institucije koje koriste Teams. Primjerice, u obrazovnom sektoru nije jednostavno jer djeca znaju biti nepredvidljiva i neodgovorna pa se od njih ne može očekivati profesionalnost kao u poslovnom svijetu gdje svi znaju kako se ponašati bez nekih posebnih uputa.

Upravo zbog tog "školskog primjera" potrebno je imati dodatne mogućnosti nadgledanja Teams razgovora na adekvatan način. Jer, uopće ne mora biti da su djeca nepristojna, bezobrazna ili neposlušna, možda su jednostavno još premlada i preneiskusna da bi se snašli na Teamsu, zbog čega im dobro dođe mentor po tom pitanju.

Stoga, od svibnja tako nešto bit će podosta olakšano zahvaljujući mogućnost za nadgledanje svega što se u samom razgovoru odvija. Ako netko treba pomoć, "nadglednik" će jednostavno uskočiti i pomoći. Također, zanimljivost je da se za privatne razgovore automatski namjesti da ne mogu početi ili trajati ukoliko nema bar jednog "nadglednika" u njima. Idealno za obrazovni sustav, u potpunosti.

Nadalje, iz Microsofta preporučaju da "nadglednik" ne bude osoba koja vodi, pokreće i potiče razgovore, što je u obrazovnom sustavu učitelj ili profesor. Ne, iz Microsofta tvrde kako je bolje da to bude neovisna osoba, odnosno, osoba koja bi radila samo taj jedan posao nadgledanja onoga što se odvija u razgovoru ili razgovorima. Ako to uspije kako je zamišljeno, Teams će postati još kvalitetniji.

Još iz kategorije

Svakog dana pošalje se preko 3 milijarde spoof mailova

Svakog dana pošalje se preko 3 milijarde spoof mailova

12.04.2021.

Internetske prevare nisu rijetkost, u današnje se vrijeme pojavljuju češće nego ikad prije, a i sve su lukavije iz dana u dan. Neke od njih su one putem e-mail poruka, a odvijaju se na način da kopiraju domene nekih provjerenih i velikih kompanija i web stranica pa ako netko “nasjedne”, misija je obavljena. I svakog dana šalje ih se nekoliko milijardi!

Najboljih 5 besplatnih password managera za Android

Najboljih 5 besplatnih password managera za Android

11.04.2021.

Upravitelji lozinkama ili password manageri nemalom se broju ljudi čini kao komplicirana stvar na koju ne vole gubiti vrijeme, ali njihovo korištenje sigurnije je od nekorištenja, bez obzira na predodžbu. Jer, oni brižno čuvaju sve korisničke račune i nude sigurnost gdje god se nalazili. Ali, kao i sa svim ostalim, treba paziti koje koristiti.

SAD i Njemačka kontroliraju 58 posto svih Ethereum čvorova na svijetu

SAD i Njemačka kontroliraju 58 posto svih Ethereum čvorova na svijetu

11.04.2021.

Ethereum mreža nastavlja rasti na globalnoj razini, ali čini se da je koncentrirana u svega nekoliko odabranih regija na svijetu. Konkretnije, 58,08 posto čvorova (eng. nodes) od njih ukupno 6806 nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj.