Microsoft gasi svoju streaming platformu Mixer

Microsoft gasi svoju streaming platformu Mixer

Foto: Antonio Jularić

Microsoft ukida uslugu Mixer 22. srpnja i okreće se Facebook Gamingu, zajedno sa svim postojećim partnerima. Iznenađujuća odluka stupa na snagu odmah, po pitanju tranzicije na novu platformu, a trajat će do navedenog datuma i nakon toga slijedi kraj za Mixer.

Iako je jasno da se Microsoft mučio prikupiti potrebne korisnike za svoju platformu i nije imao trenutno šanse u direktnom dvoboju s Twitchem, YouTubeom i Facebook Gamingom, nekako se činilo da će postojati više strpljenja u kompaniji. Jer, ništa u današnjem svijetu ne ide preko noći, posebno ne ako niste prvi.

"Započeli smo s povećim zaostatkom u odnosu na konkurenciju i mislim da će naša zajednica imati koristi od šire publike koju nudi Facebook", naglasio je Phil Spencer, prvi čovjek za gaming u Microsoftu, no nije objasnio zašto se tako naprasno odustalo od ideje za koju se u startu znalo da će imati zaostatak u odnosu na konkurenciju.

Očito su u Microsoftu procijenili da mogu više i brže dobiti ono što traže ako se okrenut konkurenciji, umjesto da se nadmeću s njom. Razumljivo, imati Microsoft uz sebe je za Facebook također velika stvar u borbi s Twitchem i YouTubeom, što znači da su obje kompanije na dobitku nakon gašenja Mixera.

Dobra vijest za korisnike Microsoftove platforme jest u tome što će svi oni koji su dio njenog programa monetizacije dobiti pravo na Facebookov Level Up program. Samim time, ostat će im prilika za monetizaciju, jednaka ili bolja no što su imali kad bi streamali sadržaj preko Mixera.

Oni koji su pak na Mixeru bili u statusu gledatelja, dobit će u zamjenu za postojeći status Xbox poklon kartice, što nije loše, ako osoba posjeduje tu konzolu.

Što se samog Facebooka tiče, ovo će biti samo dodatni poticaj prije konačnog pokretanja XClouda, platforme za streaming igara. Ideja je slična onoj koju je izveo Google sa Stadiom, samo u drugom smjeru. Vidjet ćemo kako će proći kad krene...

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.