Microsoft donio odluku o zatvaranju svih dućana, sve ide u online

Microsoft donio odluku o zatvaranju svih dućana, sve ide u online

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Microsoft je donio odluku o potpunom zatvaranju svih maloprodajnih trgovina diljem svijeta, što je dio nove digitalne strategije te kompanije. Dakle, ona nije vezana uz pandemiju koronavirusa, već je dio planova koji postoje posljednjih nekoliko godina. Ali, aktualna kriza ubrzala je tranziciju.

Svjesni da je online prodaja prvi izbor većine korisnika, kao i da nove generacije prihvaćaju takvo stanje kao normalno, Microsoft se odlučio prilagoditi i na taj način "srezati" poveći dio troškova koje ima zbog održavanja "fizičkih" trgovina.

U ovom trenutku, trgovine su zatvorene na četiri lokacije - u Londonu, New Yorku, Sydneyju i Redmondu. Rekonfigurirat će se u "centre za korisničko iskustvo". Ionako su te trgovine zatvorene još u ožujku zbog pandemije, a u Microsoftu su naglasili da će zbog odluke o potpunom zatvaranju uštedjeti oko 450 milijuna američkih dolara samo tijekom ovog kvartala.

Sreća za zaposlenike, barem tako tvrde u Microsoftu, jest u tome što neće dobiti otkaze već će ostati dio kompanije na način da će služiti kao podrška korisnicima, manjim poslovnim organizacijama, obrazvonom sektoru, ali i iskusnijim korisnicima. Ujedno, svi zaposlenici dobit će priliku talente i vještine "preliti" u neke druge dijelove kompanije.

"Naša online prodaja iznimno je rasla zbog velike digitalne ponude, a naš talentirani tim nanovo se dokazivao u pružanju usluga i podrške korisnicima. Sve to bez potrebe ikakvog fizičkog prisustva. Zahvalni smo svim našim korisnicima i nadamo se da ćemo im nastaviti pružati najbolju moguću uslugu kroz online iskustvo", kazao je David Porter, potpredsjednik Microsoft Corporatea.

Inače, Microsoft se pohvalio da njegove digitalne trgovine ukupno pružaju usluge za 1,2 milijarde ljudi svakog mjeseca na 190 tržišta diljem svijeta. Naravno, zbog ove tranzicije obećavaju se dodatna ulaganja u takav vid poslovanja, a prvi korak su bili videochat podrška, online tutoriali i virtualne radionice.

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.