Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Mnogi korisnici danas muku muče s kvalitetom vlastite WiFi mreže te traže različita rješenja kako pojačati signal i dobiti kvalitetu signala i brzinu na WiFi baš u svakom kutku svoga poslovnog ili privatnog prostora. Rješenje koje je dosad bilo rezervirano samo za Iskonove korisnike ovaj je telekom odlučio ponuditi svima.

Nije potreban meštar da se instalira MESHtar jer uređaje je dovoljno postavili po prostoru, uključiti u struju i pričekati međusobno povezivanje. Nakon toga slijedi skidanje aplikacije na mobilni uređaj i tada ta aplikacija donosi lepezu dodatnih mogućnosti jedinstvene i snažne MESHtar Wi-Fi mreže. Za mnoge će u vrijeme kada je WiFi kada sve više djece provodi vrijeme online idealan dio rješenja biti i roditeljska zaštita, upravljanje uređajima koji su spojeni na mrežu. Za one koji ne žele svoju mrežu dijeliti s gostima koji dolaze u njihove poslovne ili privatne prostore, idealno je da je moguće kreirati zasebne mreže za goste što je jako korisno ako se na vaš Wi-Fi spajaju, primjerice, klijenti u uredu, turisti ili česti gosti. Upravo je Iskon ciljao time sve koji žele s jedne strane sigurnost vlastite mreže, ali i gostima ponuditi visoku razinu dostupnosti WiFi signala bez potrebe da nabavljaju skuplja i kompliciranija rješenja za održavanje.

Iskon nudi brzu i jednostavnu online kupnju uređaja koji dolaze u samo nekoliko dana na kućnu adresu. Jednostavna instalacija ono je što svi danas očekuju, a Iskon uz to nudi i dostupnost korisničke podrške što ove uređaje čini jedinstvenim na tržištu.

Tehnološki gledano MESHtar omogućava ravnomjerno širenje WiFi signala, uklanjanje tzv. mrtvih zona u prostoru ili kako bi neki rekli signal neće ići iza ugla. Za razliku od WiFi extender koji samo pojačavaju signal na jednom dijelu oko samog uređaja, mesh mreža funkcionira tako da svaki uređaj stvara dodatnu mrežu tako da se mesh ili zvjezdasta mreža ponaša tako da nekoliko čvorova/uređaja-satelita, koji se međusobno povezuju u jedinstvenu Wi-Fi mrežu. Njihov smještaj unutar prostora sve spomenute mrtve zone pretvara u oaze snažnog i stabilnog Wi-Fi signala.

Specifičnost mesh tehnologije pa tako i Iskonovog MESHtar rješenja je da nema dominantnog glavnog uređaja kao u relaciji router-pojačivač/extender, već svi uređaji međusobno komuniciraju i raspoređuju snagu ovisno o potrebi te se tako kvaliteta Wi-Fi signala dovodi do savršenog balansa/performansi za korisnika.

Od trenutka narudžbe do dolaska MESHtra na adresu prolazi u prosjeku 2-3 dana, što znači da nikako nije kasno nekoliko minuta posvetiti popravljanju Wi-Fi signala tamo gdje je to potrebno.

MESHtar se naručuje na www.meshtar.hr, a tu su i brza telefonska linija te e-mail za eventualna prethodna pitanja.

Još iz kategorije

Microsoft u rujnu planira lansirati cloud gaming projekt xCloud

Microsoft u rujnu planira lansirati cloud gaming projekt xCloud

08.08.2020. komentiraj

Microsoft će službeno predstaviti game streaming uslugu Project xCloud u rujnu ove godine, što znači da kompanija ide još snažnije prema cloud gamingu.

Virtualni agenti iz Microsofta dostupni za sve bez znanja programiranja

Virtualni agenti iz Microsofta dostupni za sve bez znanja programiranja

07.08.2020. komentiraj

Moderni chatbotovi brzo su postali važan dio svake korisničke podrške, bilo da se radi o internim rješenjima za zaposlenike ili za mušterije, odnosno, korisnike usluga i proizvoda koji se nude na tržištu od strane neke kompanije ili organizacije općenito.

Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

Napredne tehnologije pomažu platformama za e-trgovinu i trgovcima pružiti korisnicima pametnije iskustvo

06.08.2020. komentiraj

Huawei je danas održao svoj Developer Webinar na kojem je predstavljeno unaprijeđeno rješenje za e-trgovinu. Povećanje obujma prodaje e-trgovina s 2,39 bilijuna dolara u 2018. godini na 3,46 bilijuna dolara u 2019. godini pokazuje kako sve više trgovaca i potrošača gleda online streamove za prodaju i kupnju proizvoda, a očekuje se da će ovakav tip e-trgovine nastaviti zauzimati sve veći udio u maloprodajnom sektoru. Huaweijevo inovativno rješenje stvoreno je kako bi pomoglo programerima ponuditi više mogućnosti na brzo rastućem tržištu e-trgovine, a trgovcima osigurati vrhunsko iskustvo live streaminga: lakše, brže i jednostavnije. Streaming uživo ima daleko uspješniju stopu konverzije korisnika u usporedbi s tradicionalnom e- trgovinom i učinkovitiji je u poticanju prodaje i izgradnji lojalnosti.