Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Mnogi korisnici danas muku muče s kvalitetom vlastite WiFi mreže te traže različita rješenja kako pojačati signal i dobiti kvalitetu signala i brzinu na WiFi baš u svakom kutku svoga poslovnog ili privatnog prostora. Rješenje koje je dosad bilo rezervirano samo za Iskonove korisnike ovaj je telekom odlučio ponuditi svima.

Nije potreban meštar da se instalira MESHtar jer uređaje je dovoljno postavili po prostoru, uključiti u struju i pričekati međusobno povezivanje. Nakon toga slijedi skidanje aplikacije na mobilni uređaj i tada ta aplikacija donosi lepezu dodatnih mogućnosti jedinstvene i snažne MESHtar Wi-Fi mreže. Za mnoge će u vrijeme kada je WiFi kada sve više djece provodi vrijeme online idealan dio rješenja biti i roditeljska zaštita, upravljanje uređajima koji su spojeni na mrežu. Za one koji ne žele svoju mrežu dijeliti s gostima koji dolaze u njihove poslovne ili privatne prostore, idealno je da je moguće kreirati zasebne mreže za goste što je jako korisno ako se na vaš Wi-Fi spajaju, primjerice, klijenti u uredu, turisti ili česti gosti. Upravo je Iskon ciljao time sve koji žele s jedne strane sigurnost vlastite mreže, ali i gostima ponuditi visoku razinu dostupnosti WiFi signala bez potrebe da nabavljaju skuplja i kompliciranija rješenja za održavanje.

Iskon nudi brzu i jednostavnu online kupnju uređaja koji dolaze u samo nekoliko dana na kućnu adresu. Jednostavna instalacija ono je što svi danas očekuju, a Iskon uz to nudi i dostupnost korisničke podrške što ove uređaje čini jedinstvenim na tržištu.

Tehnološki gledano MESHtar omogućava ravnomjerno širenje WiFi signala, uklanjanje tzv. mrtvih zona u prostoru ili kako bi neki rekli signal neće ići iza ugla. Za razliku od WiFi extender koji samo pojačavaju signal na jednom dijelu oko samog uređaja, mesh mreža funkcionira tako da svaki uređaj stvara dodatnu mrežu tako da se mesh ili zvjezdasta mreža ponaša tako da nekoliko čvorova/uređaja-satelita, koji se međusobno povezuju u jedinstvenu Wi-Fi mrežu. Njihov smještaj unutar prostora sve spomenute mrtve zone pretvara u oaze snažnog i stabilnog Wi-Fi signala.

Specifičnost mesh tehnologije pa tako i Iskonovog MESHtar rješenja je da nema dominantnog glavnog uređaja kao u relaciji router-pojačivač/extender, već svi uređaji međusobno komuniciraju i raspoređuju snagu ovisno o potrebi te se tako kvaliteta Wi-Fi signala dovodi do savršenog balansa/performansi za korisnika.

Od trenutka narudžbe do dolaska MESHtra na adresu prolazi u prosjeku 2-3 dana, što znači da nikako nije kasno nekoliko minuta posvetiti popravljanju Wi-Fi signala tamo gdje je to potrebno.

MESHtar se naručuje na www.meshtar.hr, a tu su i brza telefonska linija te e-mail za eventualna prethodna pitanja.

Još iz kategorije

Nacionalni CERT zabilježio povećani broj lažnih ucjenjivačkih poruka

Nacionalni CERT zabilježio povećani broj lažnih ucjenjivačkih poruka

22.01.2020. komentiraj

Nacionalni CERT je danas zabilježio povećani broj lažnih ucjenjivačkih poruka kojima napadač pokušava iznuditi novčanu dobit od žrtve, a prema posljednjim informacijama na račun za uplatu je već izvršeno najmanje pet uplata. Na stranicama usluge Bitcoin Abuse Database za navedenu Bitcoin adresu zabilježeno je već 41 prijava i isključivo se radi o prijavama vezanima uz zlonamjerne poruke pisane na hrvatskom jeziku.

Google najavio plan prekida podrške za kolačiće treće strane u Chromeu

Google najavio plan prekida podrške za kolačiće treće strane u Chromeu

22.01.2020. komentiraj

Google je najavio plan prekida podrške za kolačiće treće strane u Chrome internetskom pregledniku kroz naredne dvije godine. Činjenica da se odlučilo tako nešto nije nimalo čudna jer kolačići treće strane najčešće prate korisnika apsolutno bilo gdje on išao na webu, a to je nešto čemu se želi stati na kraj.

Instagram konačno dovodi direktne poruke na web

Instagram konačno dovodi direktne poruke na web

21.01.2020. komentiraj

Facebook je u veljači prošle godine najavio da će direktne poruke (DMs) s Instagrama biti dostupne i u web varijanti, što zajednica traži već poduže vrijeme. I, nakon toliko čekanja, 14. siječnja krenula je cijela priča pa će nakon prvotno manjeg dijela korisnika mogućnost slanja poruka web putem na Instagramu, dobiti s vremenom i svi ostali korisnici.