Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Mnogi korisnici danas muku muče s kvalitetom vlastite WiFi mreže te traže različita rješenja kako pojačati signal i dobiti kvalitetu signala i brzinu na WiFi baš u svakom kutku svoga poslovnog ili privatnog prostora. Rješenje koje je dosad bilo rezervirano samo za Iskonove korisnike ovaj je telekom odlučio ponuditi svima.

Nije potreban meštar da se instalira MESHtar jer uređaje je dovoljno postavili po prostoru, uključiti u struju i pričekati međusobno povezivanje. Nakon toga slijedi skidanje aplikacije na mobilni uređaj i tada ta aplikacija donosi lepezu dodatnih mogućnosti jedinstvene i snažne MESHtar Wi-Fi mreže. Za mnoge će u vrijeme kada je WiFi kada sve više djece provodi vrijeme online idealan dio rješenja biti i roditeljska zaštita, upravljanje uređajima koji su spojeni na mrežu. Za one koji ne žele svoju mrežu dijeliti s gostima koji dolaze u njihove poslovne ili privatne prostore, idealno je da je moguće kreirati zasebne mreže za goste što je jako korisno ako se na vaš Wi-Fi spajaju, primjerice, klijenti u uredu, turisti ili česti gosti. Upravo je Iskon ciljao time sve koji žele s jedne strane sigurnost vlastite mreže, ali i gostima ponuditi visoku razinu dostupnosti WiFi signala bez potrebe da nabavljaju skuplja i kompliciranija rješenja za održavanje.

Iskon nudi brzu i jednostavnu online kupnju uređaja koji dolaze u samo nekoliko dana na kućnu adresu. Jednostavna instalacija ono je što svi danas očekuju, a Iskon uz to nudi i dostupnost korisničke podrške što ove uređaje čini jedinstvenim na tržištu.

Tehnološki gledano MESHtar omogućava ravnomjerno širenje WiFi signala, uklanjanje tzv. mrtvih zona u prostoru ili kako bi neki rekli signal neće ići iza ugla. Za razliku od WiFi extender koji samo pojačavaju signal na jednom dijelu oko samog uređaja, mesh mreža funkcionira tako da svaki uređaj stvara dodatnu mrežu tako da se mesh ili zvjezdasta mreža ponaša tako da nekoliko čvorova/uređaja-satelita, koji se međusobno povezuju u jedinstvenu Wi-Fi mrežu. Njihov smještaj unutar prostora sve spomenute mrtve zone pretvara u oaze snažnog i stabilnog Wi-Fi signala.

Specifičnost mesh tehnologije pa tako i Iskonovog MESHtar rješenja je da nema dominantnog glavnog uređaja kao u relaciji router-pojačivač/extender, već svi uređaji međusobno komuniciraju i raspoređuju snagu ovisno o potrebi te se tako kvaliteta Wi-Fi signala dovodi do savršenog balansa/performansi za korisnika.

Od trenutka narudžbe do dolaska MESHtra na adresu prolazi u prosjeku 2-3 dana, što znači da nikako nije kasno nekoliko minuta posvetiti popravljanju Wi-Fi signala tamo gdje je to potrebno.

MESHtar se naručuje na www.meshtar.hr, a tu su i brza telefonska linija te e-mail za eventualna prethodna pitanja.

Još iz kategorije

Google uvodi partnere za sigurnosnu zaštitu kako bi poboljšao sigurnost Play Store-a

Google uvodi partnere za sigurnosnu zaštitu kako bi poboljšao sigurnost Play Store-a

19.11.2019. komentiraj

Google se uvelike trudi zaustaviti pošast zaraženih aplikacija na Play Storeu i da bi to postigao u još boljoj mjeri no dosad, odlučio je sklopiti partnerstva sa sigurnosnim kompanijama ESET, Lookout i Zimperium, koje su specijalizirane za mobilnu zaštiti te će svakako pomoći poboljšanju sigurnosti u Play Storeu.

Esport na Digital Shapersima

Esport na Digital Shapersima

18.11.2019. komentiraj

Digitalna transformacija društva i gospodarstva nije zaobišla niti sportsku industriju što je dovelo do razvoja novog oblika sporta – esporta ili natjecanja u igranju videoigara. Procjenjuje se da će vrijednost te industrije do 2020. godine doseći čak 1, 4 milijarde dolara. Virtualni sport u kojem pojedini igrači zarađuju i nekoliko milijuna dolara po samo jednom turniru, koji puni arene i apsolutni je hit u svijetu, stiže i na ovogodišnje izdanje RTL-ove konferencije Digital Shapers.

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

Alibaba ponovno oborila rekord online prodaje za Singles Day

16.11.2019. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca 11.11. uprihodila nevjerojatnih 38,4 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 7,6 milijardi dolara bolji rezultat nego prošle godine. Ali, krenimo redom...