Instagramu pada aktivnost korisnika

Instagramu pada aktivnost korisnika

Instagram bilježi blagi pad aktivnosti korisnika posljednja dva mjeseca, što se potvrdilo analizom 1,4 milijuna postova na toj društvenoj mreži unazad šest mjeseci, odnosno, otkako je počela ova godina. Iza nje stoji Trust Insights i ona služi kao pokazatelj navika korisnika.

A one su s početkom svibnja počele ići silaznom putanjom, bar kad se radi o uključenosti na Instagramu. Jer, sa sredinom travnja, prosječna uključenost bila je na 1,54 posto, a sad je na 0,9 posto. U odnosu na početak godine, to je za 1,1 posto slabija brojka. A nije ni to sve, ako se gleda prosječna brojka interakcija, tad je pad 18 posto u odnosu na početak 2019.

Zbog ovoga ne pate samo brendovi već i influenseri, posebno oni modni, koji su imali prosječnu uključenost na 4,3 posto u veljači, da bi sad stigli do 2,4 posto. To predstavlja pad od 44 posto, što može nekome potpuno uskratiti potreban izvor zarade. Dakle, nešto se čudno događa i pogađa apsolutno sve korisnike koji su do ove situacije živjeti od Instagrama ili zarađivali džeparac. Ili, kao brendovi, imali potrebu obraćati se milijunima te s njima dugoročno stvarati sebi poziciju na tržištu.

Problem u ovoj priči jest što se ne znaju razlozi za situaciju, tek da je do nje došlo. Jer, ovo je regularna analiza i nitko s njenim početkom nije mogao znati da će biti negativna. Samim time, tek sad kad su stigli rezultati, oni će se moći dodatno analizirati kako bi se došlo do nekih odgovora. Osim ako ih Instagram sam ne pruži, što bi mogao s obzirom na paniku koja će u zajednici onih ovisnih o uključenosti korisnika svakako nastati. Iako već i jest, samo će sad biti artikulirana.

Pozitivno je pak to što u analizi nisu obuhvaćene priče (eng., sotry), što znači da je možda uključenost korisnika po tom pitanju na višoj razini pa se sve skupa "prelilo". Također, zanimljivost je da se baš s krajem lipnja Facebook odlučio "pojačati" oglašavanje na Instagramu, baš zbog dobrih rezultata po pitanju aktivnosti korisnika. Zato je pomalo čudno što su sad odjednom brojke ovakve.

Ne zaboravimo kako su najavljene i promjene prema kojima više neće se moći vidjeti koliko je koji post skupio lajkova. Trenutno se to testira u 6 zemalja, a uskoro, možda baš i u vašem gradu.

Cijelu analizu možete pogledati u detalje OVDJE.

Još iz kategorije

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

05.12.2019. komentiraj

Hakeri koriste e-mail kao način napada gotovo tri desetljeća, a u tome im pomažu naivni korisnici, koji sa svim tim godinama nisu evoluirali pa i dalje posjećuju web stranice koje im se nude u više nego sumnjivim e-mail porukama. Ujedno, hakeri češće napadaju vikendom jer tad su učinkovitiji.

Kolačići su i dalje problem

Kolačići su i dalje problem

05.12.2019. komentiraj

Nakon što je HAKOM donio odluku o kažnjavanju zbog kršenja odredbi oko kolačića upitali smo u domaćem telekomunikacijskom regulatoru koji nadzire i taj dio internetskog tržišta što se krije iza odluke i kako stvoriti internetsko okruženje gdje se poštuju pravila.

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

02.12.2019. komentiraj

Google konstantno poboljšava Chrome internetski preglednik i svjestan je da ima dovolju moć da putem njega mijenja situaciju vezanu uz web stranice, pa tako uz višegodišnju borbu protiv onih koji ne koriste HTTPS protokol te onih koji još uvijek koriste flash sadržaj, Google će prokazivati i one čije su web stranice prespore.